Başkan Babaoğlu’ndan Mevlid Kandili Mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İslam dünyasının önemli dini günlerinden biri olan Mevlid Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Babaoğlu’ndan Mevlid Kandili Mesajı

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun

Başkan Babaoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bugün, İslam dünyasının en kutsal günlerinden biri olan Mevlid Kandili'ni idrak etmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bu özel gecede, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunu kutlayarak, onun hayatını ve öğretilerini hatırlamak, bize düşen önemli bir görevdir. Hz. Muhammed, insanlığa rahmet ve hidayet elçisi olarak gönderilen son peygamberdir. Onun örnek yaşamı, insanlık için bir rehberlik kaynağıdır.

İslam'ın temel prensiplerini yaşayarak, birlik, barış ve sevgi içinde bir arada olmak, biz Müslümanlara düşen en önemli görevlerdendir. Mevlid Kandili, dualarımızı artırarak, insanlar arasındaki sevgi ve dayanışmayı pekiştirme fırsatı sunar. Bu gecenin hayırlara vesile olmasını diler, bu duygu ve düşüncelerle Hendekli hemşehrilerimizin ve Türk - İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim birlik, beraberliğimizi daim etsin inşallah." dedi.."

Camilerde Mevlid-İ Şerif Okunacak

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada ise, “Hendek Müftülüğünün düzenlemiş olduğu program kapsamında Hendek Merkezde bulunan Yeni Cami, Orta Cami, Büyük Cami ve Rasimpaşa Camileri başta olmak üzere Yeşilyurt, Çamlıca, Puna ve Eseler Kuba Camilerinde mevlid-i şerif okunacağı duyuruldu.

Ayrıca kandil programları sonrasında merkezde bulunan camilerde belediye ekipleri tarafından vatandaşlara cami çıkışında gül suyu ve lokum ikram edilecek” denildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184