BAŞKAN BİZE ZOR KULLANIYOR!

Bu video kayıtları “Dönüşüm” sürecinde Ali İnci’nin başını ağrıtacak türden

BAŞKAN BİZE ZOR KULLANIYOR!


Hendek’de yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’ne Kemaliye Mahallesi halkının tepkisi çığ gibi büyürken, Hendekli bir vatandaşın, Ulusal Kanal’da yayınlanan programa telefonla katılarak, Belediye Başkanı Ali İnci hakkında ortaya attığı iddiaları içeren kaset görüntüleri youtube’da ve sosyal medyada paylaşıldı. Yayınlanan görüntüler, yaşanan bu gergin süreçte belediye başkanının başını ağrıtacak ve ortamı daha da gerecek türden…

 

Sosyal medyada paylaşıldı

 

 “Hendek Kemaliye Dayanışma Forumu” adıyla sosyal medyada oluşturulan bir sayfada, S.K. adlı kişi tarafından, sözkonusu programa ve Hendekli vatandaşın telefon bağlantısına ilişkin video kaydına yer verilirken, aynı kayıt 2 gün önce youtube’da da paylaşıldı.

 

Her Cumartesi günü saat 17.00’de Ulusal Kanal’da yayınlanan ve Osman Güdü’nün hazırlayıp sunduğu “Kent ve Yaşam Programı”na ait video kaydına göre, yayına telefonla bağlanan Hendekli Muhammet Üstündağ, Belediye Başkanı Ali İnci’nin Kentsel Dönüşüm Projesini zorla hayata geçirmeye çalıştığını iddia ediyor ve “Başkan bize zor kullanıyor” ifadesini kullanıyor…

 

Bir milletvekilinin konuk olarak katıldığı programda “Kentsel Dönüşüm Gerçeği” başlığı altında “Riskli yapı ilan edilen alanlardaki yapılara verilen tanımlar ne kadar gerçek?” konusu irdelenirken, Hendekli Muhammet Üstündağ, canlı bağlantıda şu iddiaları ortaya atıyor:

 

“Ya verirsiniz, ya da…”

“Dokumuzun bozulmasını istemiyoruz. Kemaliye Mahallesi Hendek’in en eski mahallesi… Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bize zor kullanılıyor.

Belediye’de toplantılar yapıyorlar. Ellerinde hesap makineleri, tüccardan fındık alırcasına, sana daire vereceğiz dediler. “Vermesek ne olur dediğimizde de “hayır öyle bir şansınız yok, vermezseniz kamulaştırmaya gideriz” şeklinde konuştular. Nitekim de kamulaştırmaya gidildi. 23 kişi seçmece olarak mahkemeye verildik. Sağolsun mahkeme iptal etti, ama zorlamalar devam ediyor. “Ya yerinizi verirsiniz, ya da kamulaştırırız” diyorlar.

“Vatandaşı kandırdılar”

Vatandaşları kandırdılar. Anlaştıkları vatandaşlarla, panik havası yarattılar. 3 veya 5 kat dediler, 8 veya 9 kat yapıyorlar. Bu, Hendek’e hiç yakışmıyor.

“Müfettişler gelsin, inceleme yapsın”

Yetkililerden rica ediyoruz, gelsinler evlerimizi yerinde görsünler. 285 kişi evlerimizi vermedik. Hepimizin evleri yerinde duruyor, Başbakandan da bir müfettiş göndermesini istiyoruz. Müfettişler gelsinler ve burada, yerinde inceleme yapsınlar”

“Tehdit ediyor, yağmalıyor”iddiası

Öte yandan Hendek Kemaliye Dayanışma Forumu’na ait facebook hesabında, sözkonusu videonun üzerine “Muhammet Üstündağ Hendek’den ulusalda Kentsel Dönüşüm’de başkanın işlerini anlatıyor” notunu düşen S.K, Youtube’a yüklenen ve altında “Hendek Belediye Başkanı halkı tehdit ediyor, Belediye ve Devlet kanunlarını kendine yontarak yağmalıyor” ifadesinin kullanıldığı videoyu da, foruma ait facebook hesabında paylaşıyor…

Bir başka video daha…

Hendek Dayanışma Forumu’na ait facebook hesabında yine S.K adlı kişi tarafından paylaşılan bir başka videoda da, Hendekli vatandaşların Ali İnci hakkında, çeşitli ortamlarda dile getirdiği serzenişlere ilişkin görüntüler yer alırken, üstüne de “Ali İnci Hendek halkını tehdit ediyor” notu düşülüyor. Sözkonusu video, Dayanışma Forumu tarafından facebook hesabında  paylaşılırken, aynı video diğer video gibi Youtube’a yükleniyor ve altına da “Sakarya Hendek’de Kentsel Dönüşüm Yağması. Ali İnci tehdit ediyor” notu ekleniyor.

“Kamuoyu oluşturalım” çağrısı

Öte yandan Hendek Kemaliye Dayanışma Forumu’nun, “kamuoyu oluşturmak ve soruna çözüm bulmak” adına, facebook hesabından Hendek halkına yaptığı çağrılar da sürüyor.

Hendek Kemaliye Dayanışma Forumu, 14 Kasım 2014 tarihinde Hendek halkına şu çağrıyı yapıyor:

“Meclisten geçmesini engelleyelim”

 

“Geldiğimiz nokta itibariyle; hepimizin buradaki "Beğen" tuşuna basmak yerine yapmamız gerekenler var.

Açılan Acele Kamulaştırma Davaları'na karşı en büyük kozumuz, Belediye Meclisi'nden geçirilmeden dava açılmış olması. Yapılan itirazlarımız nedeniyle Hendek Belediye Meclisi, 17.11.2014 tarihinde olağanüstü toplanarak eksik olan bu meclis kararını ivedilikle almaya çalışıyor. Hangi partiden olursa olsun meclis üyesi eşimize, dostumuza bir şekilde ulaşıp durumu ve şikayetlerimizi anlatmalı, kamuoyu oluşturmalı ve kararın meclisten geçmesini engellemeliyiz. UNUTMAYALIM, İKİ GÜNÜMÜZ KALDI!”

 

(Haber Hülya Sürücü)

 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184