Baykal ve Doğan’a İstifa Çağrısı

Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı ve Vatandaşlar Baykal ve Doğan’a istifaya davet etti.

Baykal ve Doğan’a İstifa Çağrısı

Hendek Yeşilyurt Mahallesinde yapılması planlanan Okulun Hendek’e kaydırıldığını iddia eden Yeşilyurt Mahalle Muhtarı ve Vatandaşlar Baykal ve Doğan’ı istifaya davet ederek tepkilerini dile getirdiler.

İddialara cevap beliyorlar

Bölge halkının talepleri karşısında sessiz kalınması ve hiçbir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Muhtar ve Vatandaşlar Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan’ı istifaya davet ederek cevap beklediklerini dile getirdiler.

Tepki için Ak Parti’den istifa

Okul ile ilgili yaşananların ardından tepkili olan Ak Parti Üyesi Vatandaşların Partilerinden istifa ettiği ve istifaların devam edeceği dile getiriliyor.

Paylaşıma tepki

Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal Yeşilyurt Ortaokulu ile ilgili açıklama yapmazken, Sosyal medya sayfasından “Yıkılan Soğuksu İlk- Orta Okulumuzun ihale onayı alındı, kıymetli hemşerilerimize hayırlı olsun” paylaşımı Yeşilyurt Bölge halkının büyük tepkisine neden oldu.

İstifaya davet

Yıkım kararının ardından yapımı için ihale ilanı yayınlanan Yeşilyurt Ortaokulu projesinin Hendek’e kaydırıldığını iddia eden Uzunçarşı Muhtarı Halit Bektaş ve Yeşilyurt Mahalle sakinleri tepki göstererek Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan’ı istifaya davet ettiler.

Peşpeşe istifalar geliyor

Yeşilyurt Ortaokulu ile ilgili tepkilerin her geçen gün artarak devam ettiği öğrenilirken, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Muhtar ve Vatandaşlar Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan’ı istifaya davet ederken, Muhtar ve Ak Parti üyesi Vatandaşlar tepkilerini Ak Parti’den istifa ederek devam ettirdiler.

Okul İlçe merkezine kaydırıldı

Uzunçarşı Muhtarı Halit Bektaş sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşıma bölge halkı büyük destek verdiği öğrenilirken, yapılan paylaşımlarda İhalesi çıkmış Yeşilyurt ortaokulunun. İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin bölgemizdeki 4 Mahalle 3500 nüfusunu hiçe sayarak el altından Okulun yerinin değiştirilmesi, Hendek Kemaliye Mahallesine kaydırılmış olması hasebiyle siyasetçilerin bu konuyu kulak arkası etmesi de manidardır. Yeşilyurt, Kurtköy, Kocaahmetler, Uzunçarşı, halkından tepkilere neden oluyor konuyu Cumhurbaşkanımıza kadar iletip bu işin takipçisi olacağız” ifadeleri yer aldı.

Ses çıkarmadık, bundan sonra karşınızdayız

Muhtar Halit Bektaş’in kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İhalesi bitmiş Yeşilyurt Ortaokulunun Hendek merkezde bir Mahalleye kaydırılmasından dolayı hiçbir açıklama yapmayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan serdar Baykal’ı Yeşilyurt halkı olarak istifaya davet ediyoruz. İlçe Başkanı istifa edene kadar mensubu olduğumuz Adalet ve Kalkınma Partisinden istifa ediyoruz. Belediyemiz gitti ses çıkarmadık, Lisemiz gitti ses çıkarmadık, orman işleme deposu gitti ses çıkarmadık. İlçe olabilecek Yeşilyurt’u tamamen bitirmeye çalışan kim olursa olsun bundan sonra halk olarak karsısındayız” ifadelerine yer verdi.

Yaşananların ardından, Yeşilyurt Mahallesinde yaşanan tepkiler sonrasında nasıl bir sonuç alınacağı merakla bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184