Bayraktar, Sakarya Fuarı Çözüm Merkezi Olacak

Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, ikincisi düzenlenecek Sakarya Tarım Hayvancılık ve Yem Teknolojileri Fuarı'nın "Çözüm Merkezi" olacağını söyledi.

Bayraktar, Sakarya Fuarı Çözüm Merkezi Olacak


GL Platform tarafından düzenlenecek Sakarya 2. Tarım Hayvancılık ve Yem Teknolojileri Fuarı'nda üretici dertlerini anlatma fırsatı bulacak. Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Bayraktar, özellikle mısır üreticilerinin zor durumda olduğuna dikkat çekti. Bayraktar   “Üretimde kullanılan gübre ve tarım ilaçlarının fiyatı her geçen gün artıyor. Üretici sattığı mısırdan bir şey kazanamıyor, elinde avucunda hiçbirşey kalmıyor” dedi.

Fuarın bu açıdan önemli olduğunu ifade eden Bayraktar,  “Elbette herşeyden önce Sakarya ziyaretçi akınına uğrayacak, bu da şehrimizin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak” dedi. Fuar zamanı şehirde bilgi sirkülasyonu olacağını söyleyen Bayraktar “Farklı şehirlerden, farklı üretim dalları bir araya gelecek. Herkes birbirini bilgilendirecek, sıkıntılarını ve çözüm yollarını anlatacak. İnanıyoruz ki bu fuar hem şehre hem de üreticiye iyi gelecek” diye konuştu.

Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yasin Toçoğlu da tarım ve hayvancılığa verilen desteklemelerin artırılması gerektiğini söyledi.  Toçoğlu “Yem fiyatları ve diğer girdi maliyetleri artarken tüketim yerinde sayıyor. Yetiştiriciler kazanamadığı için bu işi yapanlar günden güne azalıyor” dedi. Fuarın seslerini duyurmak için iyi bir fırsat olacağını söyleyen Toçoğlu “Sorunlarımızı yerinde ifade etme olanağı bulacağımız için mutluyuz. Üretici fuarı heyecanla bekliyor, umutluyuz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184