BEDİR VE EKİBİ GÖREVE HAZIR

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adayı Sebahattin Bedir, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte göreve hazır.

BEDİR VE EKİBİ GÖREVE HAZIR


Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan adayı Sebahattin Bedir, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte göreve hazır olduklarını dile getirerek Projeleri hakkında bilgiler verdi.

Çok değerli esnaf kardeşlerim;

Kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. 1982 askerlik dönüşü atıldığım Ticaret hayatına Hendek Center adında Beyaz Eşya ve Mobilya ticareti yaparak devam etmekteyim. 35 yıllık ticaret hayatımda değişik sektörlerde faaliyet gösterdim.

Hendeğimizde iki tane Siyasi Parti’nin ilçe Başkanlığını, birinin kurucu ilçe Başkanlığını yaptım.

2011 yılı Milletvekili seçimlerinde Sakarya 3.sıra Milletvekili adayı oldum. Değişik Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler yaptım. Bu görev ve çalışmalarımda Hendek esnafımızın sorunlarını ve sıkıntılarını yakından öğrenme fırsatım oldu.

Bu sorunları ve sıkıntıları gidermek, Esnaf odamızı daha iyi yerlere getirmek için arkadaşlarımızla beraber oda yönetimine talip olduk. Biz ekibimizle bugünde, yarında her zaman esnafımızın yanında olacağız. Esnaf arkadaşlarımızın teveccühü bizleri memnun etmekte, çalışma azmimizi arttırmaktadır. Esnaf odamızı esnaflarla beraber yönetmeye kararlıyız. Bizim işimiz esnafımızın işini kolaylaştırmak, yaşam standartlarını ve kalitesini yükseltmektir.

Şunu hiçbir zaman unutmayacağız, atacağımız her adımı, yaptığımız her işi iki kere düşünerek hareket edeceğiz. Bu makamlar bizim şahsi yerlerimiz değildir. Bu makamlar bize güvenip esnafımızın emanet ettiği yerlerdir. Bu yüzden yaptığımız her işin hesabını önce esnafımıza, ardından da hesap günü Hakka vereceğimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Koca koca AVM’lerin karşısında ayakta durma mücadelesi veren bakkal ve küçük esnaflarımıza sahip çıkılması gerekmektedir.

Bakkallarımız fakire uzanan el, emanetimize sahip çıkan en güvenli kişilerdir. Fakirin umut kapısı olan, mahallemizin ışığı olan bakkallarımız Devletçe korunmak ve desteklenmek zorundadır. Osmanlıdan günümüze küçük esnafımızın göreneği olan Veresiye defterleri bizim olmazsa olmazlarımızdandır.

Yönetime geldiğimizde bakkal esnaflarımızı bir araya getirerek zincir mağazalara karşı rekabette ne gibi tedbirler alınması hususunda istişareler yaparak hep beraber odanın da gücünü kullanarak küçük esnaflarımızı ve bakkallarımızı korumak için tedbirler alacağız.

Değerli Esnaf arkadaşlarım;

Bu görevi bize tevdi ettiğinizde, esnaflarımızın bu sorunlarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı bilmenizi isterim. Yeni iş yeri açacak esnaflarımızın KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredilerden istifade etmeleri için esnaf odası olarak yol gösterici olacağız. Yine işlerini büyütmek isteyen esnaflarımızın makine, teçhizat gibi üretim makinalarına sağlanan hibe ve faizsiz kredilerden istifade etmelerine yol gösterici olacağız.

Esnaf Kefalet Kooperatifi aracılığı ile verilen kredilerin esnaflarımızın adil bir şekilde faydalanmalarının da takipçisi olacağız.

KOSGEB destekleri ile esnaf ve sanatkârlara finans, bilgi ve danışmanlık hizmetleri verilerek, bu kesimin hizmet ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayacağız.

Mutlaka küçük sanayi sitemize gereken önemi vereceğiz.

E 5 üzerindeki bu sitemizi ilgili her kesimle iş birliği yaparak Hendeğimize yakışır Şehirlerarası yol üzerinde olan sitemizi temiz, bakımlı ve düzenli bir hale getirerek Sanatkâr Esnaflarımızın gelirlerinin de artması için oda olarak her türlü desteği vereceğiz.

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Üyelerimiz
Projelerimiz;

Esnaflarımıza Düğün Salonu Ücretsiz
Göreve geldiğimizde en kısa zamanda çok amaçlı kullanacağımız büyük bir salon alarak, burayı Esnaflarımızın her türlü ihtiyaçları için kullanacağız. Başta esnaflarımıza Düğün ve Nişan cemiyetlerini ücretsiz yapmaları için tahsis edeceğiz. Esnaflarımızı her altı ayda bir toplayarak istişarelerde bulunup sorunları tespit edeceğiz ve çözüm yollarını hep birlikte bulacağız ve çözeceğiz. Bu salonumuzda esnaflarımızı esnaflıkla ilgili bilgilerini arttırmak için yetkili uzman kişileri getirerek konferanslar verdireceğiz. Bu salonumuzda her yıl esnaflarımıza iftar vereceğiz. Kahvaltılı toplantılar yapacağız.

Esnaflarımıza Avukat Ücretsiz
Göreve geldiğimizde Esnaflarımızın esnaflıkla ilgili sorunlarını, problemlerini çözmek için, Esnaflarımız vereceği bir vekâletle Adliye koridorlarında beklemeden, işini gücünü bırakmadan oda olarak anlaşacağımız Avukatlarla çözecektir.

Esnaflarımıza Fuarlar Ücretsiz
Esnaflarımızı hangi sektörde fuar düzenleniyorsa, o işle iştigal eden esnaflarımızı bir araya getirerek fuarlara götüreceğiz. Esnaflarımız böylelikle fuarlardaki yeniliklerden, gelişmelerden haberdar olacak, bunları ticaretine yansıtarak gelirlerini arttırmış olacaklardır. Aynı zamanda aynı iş kolunda faaliyet gösteren esnaflarımızın arasında iletişim ve samimiyet artmış olacak, birlik ve beraberlikleri artacaktır.

Esnaflarımıza Piknikler Ücretsiz
Esnaflarımız arasındaki diyalogları arttırmak için piknik organizasyonları yapacağız. Her yıl Selmandede Mesire Alanında Esnaflarımızı eş ve çocuklarıyla bir araya getirerek piknik ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunu her yıl geleneksel hale getireceğiz.

Esnaflarımıza Gezi Turları Ücretsiz
Esnaflarımızın sosyal hayatlarını daha da arttırmak için Gezi Turları düzenleyeceğiz. Böylelikle esnaflarımızın hayatları biraz daha monotonluktan çıkacak ve esnaflarımız birbirleriyle kaynaşmış olacak.

Esnaflarımıza Sosyal Güvenlik Danışmanlığı Ücretsiz
Esnaflarımızın tüm Emeklilik işlemlerini, Sosyal güvenlik danışmanlığını, oda bünyesinde on beş günde bir olmak üzere ücretsiz yaptıracağız. Ayrıca esnafların talebi doğrultusunda Vergisel İşlemler Vergi Dairesinden, Sosyal Güvenlik İşlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumundan memur sağlanarak gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Esnaflarımıza Özel Hastaneler İndirimli
Esnaflarımız özel hastanelerden, yapacağımız protokol ve anlaşmalar sonucu indirimli katkı payı ödeyerek sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.

Esnaflarımıza Araç Yakıtları İndirimli
Anlaşma yapacağımız yakıt istasyonlarından esnaflarımız yakıtlarını indirimli olarak alabileceklerdir.

Esnaflarımıza Anlaşmalı Mağazalarda Alışverişler İndirimli
Hendeğimizde ki esnaflarımızın birbirleriyle ticaretlerini ve alışverişlerini arttırmak için, Esnaflarımızla bir araya gelerek yapabilecekleri indirim oranlarını belirleyeceğiz. Bir esnafımız Aile ve Çocuklarıyla alışverişe gittiği zaman taahhüt ettiği indirim oranından istifade edecektir. Böylelikle esnaflar arasında ki diyalog ve iletişim güçlenecek, satışları artacak, esnaflarımızın zincir mağazalar ve Adapazarı’na gidip alışveriş yapmaları da asgariye inecektir.

Esnaflarımıza Şehirlerarası Otobüsler İndirimli
Anlaşma yapacağımız Otobüs Firmalarıyla esnaflarımız seyahatlerini indirimli olarak yapabileceklerdir.

Basit Usulde Muhasebe Defterleri İndirimli
Basit usulde defteri olan esnaflarımızın defterlerini odada Hendekte ki tüm muhasebecilerle anlaşıp en uygun fiyata esnaf odamızda Elektronik sistem üzerinden muhasebelerini yaptıracağız.


Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2018, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184