BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA PROTESTO VE GERGİNLİK

Hendek Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısı yenilenen Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.Gündemde bulunan üç madde ve ilave üç madde tek tek görüşüldü.

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA PROTESTO VE GERGİNLİK


Toplantıya bir meclis üyesinin Protestosu ve Bir MHP’li meclis üyesinin Meclis Başkanı ile aralarında geçen gerginlik damga vurdu.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 7-8-9 Temmuz’da yapılacak olan Salman Dede Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şöleni hakkında bilgilendirme yaparak tüm Meclis Üyeleri, Misafirler ve Basın aracılığı ile Vatandaşlarıdavet ettiği Meclis toplantısının açılış konuşmasının ardından yenilenen Meclis Toplantı salonunun hayırlı olması temennisinde bulunarak 3 madde ile yapılacak olan toplantıya 3 ilave madde eklenmesini oylamaya sundu.Yapılan oylamanın ardından meclis gündeminin3 ilave madde ile görüşülmesi kararlaştırıldı.

Toplu Konut Projesi hakkında bilgilendirilmek istiyoruz

Oylamanın ardından toplantı öncesinde gündem dışı söz alan MHP Meclis üyesi Hüdaverdi Bahadır, yenilenen toplantı salonu ile ilgili fikirlerini beyan ederek hayırlı olması temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, Toplu konut yapılmasına parti olarak karşı değiliz. Aksine bizim 2014 yerel seçimlerinde taahhütlerimiz arasında Toplu konut projesi de var. Fakat burada kriter ne olacak, hangi gelir seviyesinde olanlara ne şartlarla inşaatlar yapılıp vatandaşlara sunulacak. Meclis bu konuyla ilgili aydınlatılmalıdır” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Şişman’dan protesto

Gündem dışı söz alarak Antidemokratik uygulamaları sebebi ile Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’yüprotesto ettiğini beyan eden MHP Meclis Üyesi Cengiz Şişman, Başkanımızın bana gönderdiği haberden dolayı ve ayrıca topladığınız harçlardan, Vatandaşlardan aldığınız ağır vergilerden ve alınan kararları bugüne kadar Meclisten geçirmenizden dolayı ve halen daha bu kararlar Meclise gelmiş değil. Komisyonlardan geçtiği halde bu kararların Meclise gelmediği için Hendek Halkı adına sizi protesto ediyorum diye konuştu.

Milletin hakkını yemeyin

Av. Ahmet Ay, toplu konut arazileri maddesinde Hendek’te yoksul ve dar gelirli Vatandaşlarımızın ev sahibi olmasında bir sakınca yok ancak geçen Meclis toplantısında da söylediğimiz üzere burada Ak Parti Meclis üyeleri töhmet altındadır. Buraya yapılan toplu konut bir başkasının zamanında toplamış olduğu arazilere en az 15 katına yükseltecektir ve bunu belgeleri ile ispat edecek durumdayız. Ben olsam bu gündemi bugün geri çeker, inceler, bu Milletin hakkını yedirtmem.

Örneğin Hantek konutlarının yapıldığı yer. Eskiden orda konut yokken 5 lira etmezdi ama toplu konut olduğu için 50 kat değeri arttı. Yani şu an toplu konut yapılacak olan yerde konut arazileri stoklanmış ve yanına 275 dönüm birileri tarafından arazi toplanmıştır. Oraya toplu konut yapıldığı an o araziler en az 50 kat yükselecektir. Ve biz bugün oylamada o kişilerin zengin olmasına vesile olacağız.

O toplu konut yapılacak arazinin yanında evveliyatında milleti korkutarak eğer bu arazilerinizi şu fiyata satmazsanız zorla alacağız denmiştir ve daha sonra kendileri gidip oradan arazi toplamışlar.

Bunu Ak Parti Meclis üyelerine özelikle söylüyorum. Araştırın, eğer bu kişilerin kim olduğunu bulamazsanız bir dahaki Meclis toplantısında ben açıklayacağım. Hendek Halkının, gariban insanların yerlerini zorla gaspedip bugün değerlendiren insanlara faydamız olmasın. Töhmet altındayız, günah işliyoruz diye konuştu.

Mecliste “Terbiyesiz” gerginliği

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçilen Temmuz ayı Meclis Toplantısında, Ay ile Püsküllü arasında gerginlik yaşandı.

Toplu Konutlar ile ilgili gündemmaddesinin oylamaya sunulmasının ardından Ak Parti Meclis üyelerinin evet oyu kullanmasına MHP Meclis Üyesi Ahmet Ay meclis üyelerini alkışlayarak tepki gösterdi. Ay’ın tepkisinin ardından Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nünAhmet Bey bunu hep yapıyorsunuz, terbiyesizlik yapmayın diyerek tepki göstermesinin ardından Mecliste Püküllü ile Ay arasında gerginlik yaşandı.

Meclis üyesi Ay, Püsküllü’nün konuşmalarına dikkat etmesi gerektiğini ve kendisinden özür dilemesi gerektiğini söyleyerek Püsküllü’den özür dilemesini bekledi.Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü özür dilemeyerekgündem maddelerinin görüşülmesine devam edildi.

Raporlar görüşüldü

Hendek Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısı yenilenen meclis salonunda Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda söz alan MHP Grup Başkanı Hüdaverdi Bahadır grubu adına görüş ve önerilerini dile getirdi. Temmuz Ayı Meclis Toplantısı’nda gündemde yer alan Nuriye Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatına askı sürecinde yapılan itirazlar ile ilgili komisyon raporu, Başpınar Mahallesi 150 ve 151 adadaki parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatları ilgili komisyon raporu ile İkbaliye ve Necatipaşa mahallelerini kapsayan alanda yapılacak “Toplu Konut Alanı ile ilgili kamu yararı kararının alınması maddeleri Hendek Belediyesi’nde görüşülerek karara bağlandı.

Yolcu terminalinin Büyükşehir’e devri

 Toplantıda ilave gündemde yer alan Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile Hendek Belediyesi’ne devredilen yolcu terminalinin işletme ve işlettirme yetkisinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devri, Mülkiyeti Hendek Belediyesi’ne ait olan yolcu terminalinin işletmek ve işlettirmek üzere aylık 15 bin TL bedel karşılığında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin, Çamlıca Mahallesi 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planın büyükşehir meclisince onaylandığından 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı yapılması ile ilgili konu görüşülmek üzere imar komisyonuna havalesi Hendek Belediye Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2017, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184