BELEDİYEYE KIZDI HENDEK’E TAŞINDI

Akyazı'da iş yeri açan Abdulkerim Tan, uzun uğraşlar sonucu açtığı iş yerine ruhsat alamayınca tepki olsun diye iş yerini Hendek'e taşıdı.

BELEDİYEYE KIZDI HENDEK’E TAŞINDI


Akyazı Ada Caddesinde uzun uğraşlar sonucu iş yeri açan Abdulkerim Uzun, iş yerine ruhsat alamayınca tepki göstererek iş yerini Hendek'e taşıdı.

Edinilen bilgilere göre, Tan'a ait iş yerine gelen Zabıtalar ruhsat alması için Tan'ı uyardı. Ruhsat almak için Belediye ruhsat işlerine giden Tan, bu işyerine ruhsat veremeyiz Sanayiye taşınman lazım cevabını aldı.

Bunun üzerine ruhsat neden verilmediği hakkında gerekçe isteyince Belediye Başkanına yönlendirildi. günlerce başkanla görüşmek için çaba sarf eden Tan başkandan da Sanayiye taşınması gerektiğini taşınmazsa ruhsat verilmeyeceği cevabını aldı.Tan benim burada sattıklarını Oto yıkamacıları, Akaryakıt istasyonlarını sattığını hatta ilçe merkezinde bulunan asıl sanayiye gitmesi gereken Motosiklet tamircileri satıyorlar ama ben satamıyorum diyerek tepki gösterdi. Abdulkadir Tan tek gerekçe benim fahiş fiyatlarla satılan Aksesuar malzemelerini ucuz fiyata satmak pahalı satanların baskılarıyla ruhsat alamamdır dedi.

Tan, kendi İlçemde dışlandım, Ekmeğimle oynandı diyerek Akyazı Belediyesine tepki olarak işyerini Hendek'e taşıdı.

Tan yaptığı açıklamada, şikayetimiz Akyazı’nın böyle bir ihtiyacı olduğunu hissettik buraya bu dükkanı açtık. Daha açma aşamasındayken Zabıtalar geldi ruhsat dediler. Peki kanuni olarak ruhsatımızı alalım dedik gittik bu işin yolu olmadığını ve gerekli bir bahaneleri olmadan ruhsat alamayacağımı söylediler. Bir kanun söylediler Encümen kararı var diye ve bizim işimizin de sanayilik olduğunu söylediler. Burada ki x bir ürünü alıp bakkalda sigara satılması kadar doğal ve ben bu ürünü satıyorum.

Ben burada 1 tane cıvata sıkmıyorum eğer sıkıyor olsam evet o zaman sanayiliğim. Bu ürünü burada satmak bakkalda sigara manavda sebze satılması kadar doğal bir olay ve bu benim kanuni en doğal hakkım olduğuna halde bunu alamadık. Ruhsat için ne gerekiyor dedik gerekli bir evrak sunamadılar.  Bu işin Encümen kararı var olmaz dediler. Madem olmaz benim sattığım bu ürünlerin bir kısmını yıkamacılar satıyor, bir kısmını petroller satıyor, benim işime kadar Akyazı’da bir sürü gürültü yapan motosiklet tamircisi, teyp tesisatçısı, vb. bir sürü işyerleri var. Bunlar devam ederken ve ruhsatsız bir şekilde devam ederken benim dükkanıma neden ruhsat yok.

Evet bugün dükkanımız kapatıldı boşaltacağız bu dükkanı herkesin gözü aydın olsun diyelim. Ama gerekli bir sebep olmadan bu dükkânı kapatıyoruz. Sadece bu yetkililerin egoları diyebiliyoruz başka da bir şey diyemiyoruz. Çünkü gerekli bir bahane yok ne yaptıysak bu işe olumlu bir şey demediler. Ama bu ürünün burada satılması kadar doğal bir şey yok.

4 Aydır kira ödüyoruz dükkan zaten kapalı ama açılması için hiçbir yol bırakmadılar.Yetkililerimiz halk sömürülsün istiyor. Burayı kapatarak sanayiye gitmemi istiyorlar ama saniye gidiyoruz 4 aydır kiralık işyeri arıyorum bir tane bile dükkan yok. Sanayinin yarısından çoğu zaten depo olarak kullanılıyor. Yeni bulduğun işyerleride 700 lira kira istiyor ama onu bile bulamıyoruz zaten. Dükkânım kapatıldı eşyalarımı alıp Akyazı dışında bir işyeri açacağım dedi.

Kaynak: www.akyazi.net

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184