’Bİ DÜNYA KADIN’ HENDEK’TE ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR

"Bi Dünya Kadın" Sakarya Örneklemi projesi Hendek Anadolu Lisesi ve Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğrencilerle buluştu.

’Bİ DÜNYA KADIN’ HENDEK’TE ANLATILMAYA DEVAM EDİYOR


MEB-DER Hendek Şube Başkanı Abidin Dayıoğlu, Projemizin Hendek etabında ilk olarak Ziya Gökalp Ortaokulu ve Atike Hanım Anadolu Lisesinde başlayıp ikinci etapta Şehit Mahmutbey Ortaokulu ve Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu devam eden kadına yönelik şiddet, öncü kadın (anne), birey olarak kadın, kadınların demokrasiye katkısı ve aile içi iletişim konulu  seminerlerimize bu hafta Hendek Anadolu Lisesi ve Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde  ile devam ediyoruz.

İki Okulumuzda üçyüz elli bir Öğrenciye hitaben yapılan seminerde Öğrencilerin konuya ilgileri ve katılımları oldukça mutluluk vericiydi.

 

Dayıoğlu, ayrıca "Bi Dünya Kadın Projesi" ile Hendek ilçemizde 10 okulda 3 binden fazla Öğrenciye ulaşmayı hedeflediğimiz eğitim seminerlerimizin yarısını gerçekleştirdik. Mart ayı sonuna kadar İlçemizdeki  eğitimlerimizi bitirmeyi planlıyoruz.

Proje eğitmenlerimiz Hakan Tuncel ve Hatice Yılmaz'ın etkili sunumları ile Öğrencilerde olumlu yönde davranış değişiklikleri oluşturmak istiyoruz. Çünkü, şiddet ortamında yetişen erkek çocukların agresif ve şiddete meyilli, kızların ise çekingen ve pasif yetiştiklerini, çocuk suçluluğu açısından risk grubunda olduğunu, kadına yönelik şiddetin sadece Ülkemizde değil maalesef tüm dünyada ciddi bir problem olduğunu biliyoruz. Projemizin finalini Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulunda Öğrencilerin yanı sıra velilerimiz için de bir seminer düzenleyerek sonlandıracağız.

Projemize destek veren Dernekler İl Müdürümüz Sayın Adnan Zengin’e, bu hafta eğitim verdiğimiz Hendek Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Fındık ve Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Müdürü Umur Çeşme’ye yakın ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Proje eğitmenimiz Ziya Gökalp Ortaokulu Rehber Öğretmeni Hakan Tuncel ile Öğrencilerimizde toplumsal bilinç ve farkındalık  oluşturmaya dönük eğitimlerimiz önümüzdeki hafta Hendek Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hendek Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hendek
Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulunda  devam edecek dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 15:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184