Bir Gün Değil, Her Gün Farkındayız

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, toplumsal farkındalığın arttığı ve engellilerin sorunsuz bir kentte yaşamasını arzu ettiklerini söyledi.

Bir Gün Değil, Her Gün Farkındayız


Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, sosyal destekle kent yaşamını içeren tüm projelerde engellilere özel önem verdiklerini belirterek, bir gün değil her gün farkındayız, anlıyoruz. Hendek engelli dostu bir şehir olacak diyerek engellilere yönelik verilen hizmetleri anlattı.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda toplumsal farkındalığın arttığı ve engellilerin sorunsuz bir kentte yaşamasını arzu ettiklerini söyledi.

Başkan Babaoğlu ayrıca bu özel günün herkesin birbiriyle sosyal empati kurmasına vesile olmasını diledi. Sadece 3 Aralık’ta değil her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını anlatan Başkan Babaoğlu, Engeli vatandaşlarımızın kent yaşamında ve sosyal hayatta yaşadığı zorlukları çok iyi biliyor, çözüm için gayret ediyoruz.  Yılın 365 günü engelli kardeşlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarını çözmek, onları mutlu etmek ve hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yaparak kendimizi bu manada sürekli yeniliyoruz dedi.
Hizmetlerle destek

Yaşamı boyunca engellilere yönelik çalışmalarda sosyal hayatın bir parçası olduklarını anlatan Başkan Babaoğlu, göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimize yönelik hassasiyetimizi ısrarla dile getirip, tüm projelerimizi engelli kardeşlerimizi de içine alacak şekilde hazırlıyoruz. Sevgi engel tanımız diyerek engeli bireylerimizin tüm sıkıntılarında yanında olan Hendek Belediyesi, hayata geçireceği tüm projelerde engelli detayına yer vermektedir. Engelsiz bir Hendek amacıyla yenilediğimiz oyun parkları ve projesi başlanan Zeki Cömert Parkı engelli vatandaşlarımıza uygun olarak hizmete sunulacaktır. Engelsiz, mutlu ve şehir hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz dedi.
Yatırım ve projeler

Engelli kardeşlerimizin evlerinin belediye ekipleri tarafından düzenli olarak temizlendiğini belirten Başkan Babaoğlu, ekiplerimiz tarafından son 8 ayda engelli kardeşlerimize 3 akülü araç, 30 tekerlekli sandalye, 17 walker yürüteç, 80 hasta yatağı temin edilmiştir. Ayrıca 166 engelli kardeşimize hastane nakil hizmeti verilmiştir. Sosyal etkinliklerde tam destek verdiğimiz engelli kardeşlerimize belediyemizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. İstihdamda, sosyal yaşam ve destekte hiçbir kardeşimiz yalnız değildir. Yatırımlar ve tüm sosyal projelerle Hendek engelli dostu bir şehir olacak diye konuştu.
Etkinliklere davet

Hendek Belediyesi tarafından 3 Aralık günü düzenlenecek etkinliklere tüm Hendek halkını davet eden Babaoğlu, ilk olarak saat 14.00’te Hendek Belediyesinin önünden Atatürk Parkı içi Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonuna kadar farkındalık yürüyüşü yapılacağını ardından saat 14.30’da sergi açılışı yapılacağını ve saat 18.00’da ise HGM Düğün salonunda engelliler ve ailelerine yönelik yemek-eğlence programı tertiplendiğini duyurdu.


Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184