BÖTE BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNDEN SERGİ

Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 1. sınıf öğrencilerinin Yeni Okur Yazarlıklar dersi kapsamında okuryazarlık kavramının daha iyi tanıtılması amacıyla Hendek kampüsü içerisinde afiş sergisi düzenledi.

BÖTE BÖLÜM ÖĞRENCİLERİNDEN SERGİ


Dersin öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Özlem Canan Güngören’in öncülük ettiği bu sergide okur yazarlığın sadece bir kavramdan ibaret olmadığını anlatmak ve gelecek nesle bilinçli bireyler  yetiştirmek için bu sergiyi öğrencilerle birlikte bir takım çalışması olarak gerçekleştirdiğini belirtti.

Öğrencilerin halka yönelttiği okuryazarlık kapsamındaki sorulara verilen cevaplarda “okuryazarlık” kavramının tam olarak tanımlanamadığı gözlenmiş ve bu durumun ileride olmaması için bir çalışma başlatılmıştır.

Sergide emeği geçen öğrencilerden Oğuzcan Çatal “ Yrd.Doç.Dr. Özlem Canan Güngören hocamızın sorduğu “Okuryazarlık Nedir?” sorusuna yönelik çalışma başlattık. Biz sokağa çıktığımızda okuryazarlık kavramını bildiğimizi düşünmüştük fakat bu konuda halkımız ve üniversite öğrencileri olmak üzere tam anlamıyla “okuryazarlık” tanımı yapamadık. Buna bir çözüm olarak bilgilendirme sunuları, kavram haritaları, afişler hazırladık. Kampüs içerisinde bu bilgilerimizi afişlere dökerek arkadaşlarımızla paylaştık ve gelecek neslimizi bilinçlendirmek istedik. Sergide emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.” Şeklinde ifadelere yer verdi. 




Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184