BÖTE KARİYER GÜNLERİ

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrencileri Online Kariyer Etkinliklerinden ilkini gerçekleştirdi.

BÖTE KARİYER GÜNLERİ


SAÜ Hendek Eğitim fakültesi  Böte Bölümü Öğrencileri Bölüm hocalarından Dr. Metin Çengel  öncülüğü ile kurulmuş oldukları Yazılım Projeleri Tasarım ve Geliştirme Grubunun hazırlamış olduğu, 1. Böte Kariyer Günü etkinliği 9 Mayıs 2014 de gerçekleşti. Bu etkinliği hazırlamaktaki amaç Böte mezunlarının öğretmenlik dışında hangi sektörlerde çalışabileceğini göstermektir. Sektörde çalışan uygulayıcı ve tepe yöneticilerinin zaman ve mekan sıkıntıları bulunduğundan bu tür etkinliklere katılmaları sorunlu olduğundan öğrencileri  bu kişilerle internet üzerinden online video konferans yöntemiyle karşılaştırmaktır. Bu etkinliğin ilk uygulaması BT sektöründe yöneticilik yapan BÖTE bölümü  mezunuYük. Müh. Suat ÜSTKAN yapılmıştır.

Suat ÜSTKAN 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ile başladığı eğitimini Bilgisayar Teknolojileri bölümünü derece ile bitirerek sürdürdü. 2011 yılında yüksek lisansını Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ile tamamladı. Suat ÜSTKAN 2011 yılının sonunda ortakları ile beraber GT Bilişim’i kurdu.  Halen yönetim ve finans alanında çalışmalarına devam etmektedir.

 Gerçekleştirilen online konferansın sunuculuğunu Bölümüz öğrencilerinden Mehmet AKPINAR ve Sibel KAYRA gerçekleştirdiler. Sibel Kayra’nın Böte’nin iş İmkânları ile ilgili sunumu ile başlayan program, Suat Üstkan’ın online katılımıyla devam etmiştir. Sunumun ardından Suat Üstkan öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlamıştır.

Suat ÜSTKAN gerçekleştirilen bu konferansın ardından “Çağımızın getirdiği teknolojinin en etkin şekilde fakültede uygulanmasına ve bu organizasyona olan katkınızdan dolayı öncelikle size ve tüm ekibe teşekkürlerimi sunarım. Umarım öğrencilere katkı sağlayabilmişimdir.” İfadesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2014, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184