Böyle İttifak Olmaz

Hendek Belediye Meclis Üyesi Yaşar Aygüneş’ten çok konuşulacak köşe yazısı.

Böyle İttifak Olmaz


Hendek Belediye Meclis Üyesi MHP Grup Başkanvekili Yaşar Aygüneş, haberhendek.com internet sitesinde kaleme aldığı köşe yazısında Cumhur İttifakı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye yüklenerek böyle ittifak olmaz dedi.

Yazısında Cumhur İttifakı’nın 3. ve 4. Maddelerine yer veren Aygüneş, Ak Parti ile MHP Liderlerinin protokole işlenen bu maddelerin altına imza attığını dile getirdi.

İşte Aygüneş’in o köşe yazısı;

CUMHUR İTTİFAKI ve EKREM YÜCE

3. Madde

Cumhur İttifakı esasen, 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün teşebbüs ettiği hain darbe ve işgal hareketi sonrasında, Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Zira 15 Temmuz 2016, ülkemiz için her bakımdan dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur. 7 Ağustos 2016'da Yenikapı'da ortaya çıkan "millî mutabakat" 16 Nisan 2017 Halkoylamasında milletimizin iradesiyle kabul edilen hükümet değişikliğiyle perçinlenerek "millî şuur'a dönüşmüş, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde kurulan Cumhur İttifakı'yla da millî bekayı esas alan "ahlâkî ve siyasî uzlaşma" ile somutlaşmıştır.

"Cumhur İttifakı" sadece bir seçim ittifakı olmayıp, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında, millî ve ahlâkî bir duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir.

4. Madde

Cumhur İttifakı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma” hedefini yakalama azmi ile milli ve üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yenikapı’daki mili diriliş ruhu ile harekete geçmiş, devleti ve millet iradesini tahkim eden bir Anayasa değişikliği neticesinde güçlü bir yönetim sistemi getirmiştir. Böylelikle Türkiye yeni bir siyasi sürece girmiştir ve bundan geriye dönüş olmayacaktır.

Cumhur İttifakı, Türkiye’yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye’yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. Bu kararlılık ve iş birliği ile ittifakımız Türkiye’yi bölgesel güç ve lider ülke yapacak 2023 hedeflerini gerçekleştirmenin yanı sıra, İ’la-yı Kelimetullah uğruna asırlarca dünya barışının ve adaletinin teminatı, İslam aleminin ve bütün mazlum milletlerin yegâne ümidi olan Türkiye’yi küresel bir güç haline getirecek, 2053 ve 2071 vizyonun alt yapısını adım adım inşa edecektir.

Cumhur ittifakının 3. ve 4. Maddeleri aynen yukarıda yazıldığı gibi protokole girmiş ve Sayın Cumhur başkanımız R.T. Erdoğan ile Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından imza altına alınmıştır. Hele hele dördüncü maddeyi okuyup ta bu kutsal ittifaka saygı duymamak ne mümkün.

Böyle bir ittifakın parçası olduğum için çok büyük keyif duyuyorum. 31 Mart seçimlerinde seçildiğim meclis üyeliğimde hep bu ruha uygun hareket etmeye çalıştım. İttifak ruhuna zarar vermemek adına elimden gelen tüm gayreti gösterdim. Sadece ben mi tabiki hayır. Özellikle bu ittifakın MHP kanadındaki herkes bu ruha uygun davranmaya azami gayretliler. Gel gör ki sayın Cumhurbaşkanımız hariç Ak Parti kanadında bu hassasiyeti göremiyorum.

Nasıl mı?

Mesela Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce...

Bu protokolü okuduğuna inanmıyorum. Yaklaşık bir yıldır Meclis üyesiyim tüm toplantılarda Sayın Ekrem Yüce’nin Milliyetçi Hareket Partisi grubuna ittifak ortağı değil de rakip Parti muamelesi yaptığına tanık oluyorum. Hatta hepinizin malumu üzere Ocak ayında Milliyetçi Hareket Partisine katılan sayın Turgut Babaoğlu’na aramıza hoş geldin deme nezaketinde bile bulunmadı.

Oysa sayın Babaoğlu Cumhur ittifakına dahil olmuştu. Zira Şubat ayı meclisinde Saadet Partisi’nden Ak Partiye geçen Pamukova Belediye Başkanına kürsüsünden inip yanına kadar gelerek aramıza hoş geldin dedi. Üstüne üstlük adam millet ittifakından seçilmiş. Fotoğrafın büyüğüne bakınca adam Cumhur ittifakının karşısında yer almış. Oysa Turgut Başkan büyükşehirde alenen sana ve Cumhur ittifakına destek vermiş. Ama sen yok sayıyorsun pes vallahi pes.

Bu örnekleri daha da fazla çoğaltmamız mümkün mesela Sayın Ekrem yüce Hendek le ilgili bir programa katılacağı zaman Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanına ve Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkanına kesinlikle bilgi vermiyor tek bilgi verdiği Ak Parti İlçe başkanı Ak Parti İlçe yönetimi.

Bugüne kadar bunları yazmamandaki sebep belki düzelir umuduydu. Gelin görün ki hiçbir şey düzelmedi en son yaşanan Hendek’teki sudaki koku sebebiyle Sayın Ekrem Yüce’nin Milliyetçi Hareket Partisi kanadına uzak davranması ve bilgi vermemesi bendeki bardağı taşıran son damla oldu.

Sayın Ekrem Yüce, bilmeniz gerekir ki Milliyetçi Ülkücü Hareket Cumhur İttifakına sadakatinden dolayı bir bütün olarak size oy vermiştir. Böyle ittifak olmayacağı gibi böyle yol arkadaşlığı da imkansızdır. Sizleri kendinize dönmeye davet ediyorum.

Bilmeniz gereken en önemli şey bizim bu ittifakta ki anlayışımız sizin koltuğunuzu korumak değil ülkemizin geleceğini tesis etmektir yüce Türk milletinin mutlu yarınlarını inşa etmektir. Biz Milliyetçi ülkücüler olarak Genel Başkanımızın altına attığı imzanın sonuna kadar ne pahasına olursa olsun arkasında dimdik durmayı biliriz. Sahi merek ediyorum büyükşehir MHP Meclis üyelerini sokakta görseniz tanırmısınız? Belki bi kaçını…

Bunları yazmamdaki sebep yaşadığımız Şehre katkı verme arzusudur. Sizlerden milletimiz menfaatleri haricinde bir beklentimiz yoktur böyle biline.

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine birlik beraberlik ruhuyla ulaşılır. Sizin ülkücüleri yok sayma inadınız sadece size kaybettirir. Oysa Hendek Milliyetçi Hareket Partisini ilk ziyaretinizde birliktelikten bahsetmiştiniz. Demek ki seçim öncesi söylenen sözlermiş...

Daha iki gün önce Hendek’te ziyaret resimleri paylaşıyorsun. Hadi Büyükşehir Meclis üyesi olarak bizi geçtim, MHP İlçe Başkanını da geçtim, yahu bu İlçenin Belediye Başkanını nasıl yok sayarsın... Amma partizanlık ruhunda var ya Ak Parti İlçe Başkanı resimlerde.

Olmuyor dostum olmuyor... Siz isteseniz de istemeseniz de Cumhur ittifakı milletimizin yarınlarını tesis edecektir. Siz bizi yok saysanız da bizim ittifakın altındaki imzaya sadakatimiz devam edecektir.

Biz bu güzel Ülkemiz ve Milletimiz için her daim çileye talip olmuşuzdur.

Sefa sizin olsun sayın Yüce…

Sağ kalın sağlıcakla kalın...


Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2020, 21:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Uyanıklar
Uyanıklar - 4 yıl Önce

sayın aygüneş seçim öncesi liderinin sözünü dinlemeyip millet ittifakına rest çeken birisini , partisini, davasını ve sizleri yüz üstü bırakmış birisini nasılda bu kadar çabuk bağrınıza bastınız insanın aklına türlü türlü şeyler geliyor danışıklı döğüşmü kirli ittifaklar mı? s iz hangisinin içerisindesiniz.

Şeref KORKMAZ
Şeref KORKMAZ - 4 yıl Önce

sizi yürekten kutluyor,tebrik ediyorum degerli kardesim.aldığıniź oyların hakkını sanirim bu yazınız ile verdiniz

Sinan ÖZDOĞAN
Sinan ÖZDOĞAN - 4 yıl Önce

'eeeee sizi bağlayan mı var size sövenlerle yol böyle alınır gerçi birşeyde olmazya hem çalar hem söylersiniz

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

yaşar bey siz cumhur ittifakı içindesiniz. niye böyle bir açıklama gereği duydunuz. müsait bir zamanda randevu alıp ekrem bey ile görüşürsünüz.sorun varsa dile getirirsiniz, projeniz varsa sunarsınız.daha güzel olmazmı ? böyle açıklamalar hoş olmuyor bence

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184