Bu Projeyle Hendekli Kadınlar Güçlenecek

Hendek Belediyesinin hayata geçirmeyi planladığı Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi projesi; Kitap Kafe ve Çocuk Parkı, dinlenme alanları, sosyal aktivite ve yaşam alanlarının yanı sıra, mesleki eğitimde kadını güçlendiren bir merkez olacak.

Bu Projeyle Hendekli Kadınlar Güçlenecek

Sakarya’da ilk olacak bu projenin detayları beğeni toplarken, kadına verilen önem dikkat çekti.

Sadece Kadınlar İçin

Hendek Belediyesi tarafından hazırlanan ve Sosyal Gelişmeyi Destek Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen “Hendek Psikososyal Destek ve Nitelikli İstihdam Merkezi” projesi Hendekli kadınları hem eğitecek hem de sosyal bir yaşamın kapılarını açacak. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) desteklediği proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sakarya Valiliği ve Hendek Belediyesi işbirliğinde yürütülüyor. Başpınar Mahallesi Şehit Gökhan Yaşartürk Caddesinde bulunan 2564 metrekarelik arazideki hayata geçirilecek proje sadece kadınlara yönelik olacak.

Psikososyal Destek

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu konuyla ilgili olarak, “Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından kabul edilen Psikososyal Destek programının uygulanacağı bu merkezde empati, anlama ve duyarlılık yoluyla etkilenenlere psikolojik destek vermek, psikiyatrik hizmetlere ihtiyacı bulunanları belirleyerek yönlendirme hizmetleri verilecek. Havai Fişek Fabrikası patlaması sonrasında ortaya çıkan bu ihtiyacın giderilmesiyle birlikte böyle olası afet/olaylarda ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi uzmanlar tarafından sağlanacak”

Hoşça Vakit Geçirecekler

“Merkezi inşa edileceği alanda çocuk parkı, dinlenme alanları, kütüphanesi bulunan Kitap Kafe yer alacak. Bu merkez sayesinde sosyal beceri ve sosyal yaşam alanlarının yanı sıra, kadınların güzel ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar Hendek’e kazandırılmış olacak. Çocukların oynayacakların, kadınların ise hep birlikte vakit geçirebilecekleri bu alanda diğer yandan çeşitli mesleki eğitim programları düzenlenecek”

İstihdam Merkezi

“Kurulacak olan Nitelikli İstihdam Merkezi ile aşçılık,pastacılık ve çikolata üretimi konusunda mesleki eğitimler verilecek. Ayrıca Hendek Ticaret Merkezinde de bu alana bağlı ve entegre çalışan bir tekstil atölyesi kurulacak.Burada mesleki eğitim alarak tecrübe kazanan kadınlarımız, Valiliğimizin destekleriyle sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu istihdama katılmış olacaklar” ifadelerine yer verdi

Bu merkez inşa edilirken alanda sökülecek olan çadır ve diğer malzemeler ise Hendek’in değişik noktalarında vatandaşların yeniden kullanımına sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184