BURHAN'DAN KANDİL VE ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan Berat Kandili ve Engelliler haftası dolayısıyla birer Mesaj Yayınladı.

BURHAN'DAN KANDİL VE ENGELLİLER HAFTASI MESAJI


Burhan Berat Kandili ile ilgili Mesajında, Engelliler Haftası Ramazan ayının müjdecisi olan kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Gönül dünyamızı temizleme ve yaşadığımız hayatı sorgulama fırsatı sunan Berat Kandili, her türlü kötü duygulardan, haksızlık ve adaletsizlikten, kin, nefret ve intikam duygularından arınmayı; Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğretmektedir. Bu mübarek gün ve geceler, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından bir fırsattır.

Bu duygularla Hendekli Hemşehrilerimin ve tüm İslâm Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.

Burhan Engelliler Haftası  ile ilgili mesajında,Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Engelliler Haftası olarak kutluyoruz. Bu günler engellilerin sorunlarına çözüm önerileri üretilmesi, hayata onların penceresinden bakılması açısından önemli katkı sağlamaktadır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 13’ü yani 9 milyon kişinin engelli olduğu gerçeğini düşündüğümüzde, tüm halkımızın bu konuda duyarlığının artırılması bakımından bu haftayı önemsiyor ve iyi değerlendirmeye çalışıyoruz. Şüphesiz; Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası hepimizin ortak sorunudur. Engelli olmak, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir.

Engelli vatandaşlarımızın pek çoğunda gözlemlenebilen yaşama arzusu, bakmayı ve görmeyi bilen sağlıklı insanlarımıza örnek olacak niteliklere sahiptir. Nüfusumuzun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri, meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hem sosyal devlet olmanın gereği, hem de hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidir. Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu unutmamalı ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz.

Bilindiği üzere; Milletimizin inancı ve gelenekleri yaşlıya, hastaya, muhtaca yardım etmeyi emretmektedir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumumuzu güçlendirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; herkesi bu önemli konuda duyarlı olmaya davet ediyor, engelliler haftasını kutluyor, engelli vatandaşlarımızın yaşamının kolaylaştırılmasında ve topluma kazandırılmasında emeği geçen herkese, başta fedakar engelli aileleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, kamu ve özel sektör çalışanlarına teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza engelsiz, sağlıklı, huzurlu güzel günler diliyorum” 

Hendek Kaymakamı

Orhan Burhan

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184