Büyükşehir ve Hendek Zabıtasından Ortak Denetim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ve Hendek Belediyesi Zabıta ekipleri Hendek’teki marketlerde ortaklaşa denetim çalışmaları gerçekleştirdi.

Büyükşehir ve Hendek Zabıtasından Ortak Denetim

Ortaklaşa yürütülen denetim çalışmalarında ekipler, marketlerde fiyat ve etiket kontrolü yaparken maske, mesafe ve hijyen kurallarına özellikle dikkat ederek gerekli uyarılarda bulundular.

Sıkı Denetim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ve Hendek Belediyesi Zabıta ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetim faaliyetlerinde genel kontrollerin yanı sıra son kullanma tarihi, vergi levhası ve işyeri ruhsatı kontrolü gibi genel konularda denetimler gerçekleştirildi. Ekipler reyonlardaki ürünlerin fiyat etiketlerini özellikle inceleyerek malın ayırıcı özelliği, yerli ürünlerde üretim logosu, fiyat değişiklik tarihi, son kullanma tarihi, raftaki etiket fiyatı ile kasadaki fiyatı, yaş sebze meyvelerde ürün künyesi ve etiket kontrolü yaptı.

Denetimler Devam Edecek

Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri ile ortaklaşa gerçekleştirilen denetimlerin amacının Halk sağlığının yanı sıra fahiş fiyatların önüne geçerek haksız kazancı ortadan kaldırmak ve halkı bilinçlendirmek olduğuna vurgu yapıldı. Yapılan denetimler sonucunda fahiş fiyat artışları yapan firmaları ve kusur bulunan konularla ilgili olarak ilgili kurumlara iletmek üzere raporların tutulduğu ayrıca denetim faaliyetlerinin aralıklarla devam edeceği açıklandı.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2021, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184