BÜYÜKŞEHİR’DEN HENDEK’E MODERN KÖPRÜ

Hendek Mahmutbey Mahallesinde bulunan ve Cenaze Köprüsü adıyla bilinen köprü trafiğe açıldı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN HENDEK’E MODERN KÖPRÜ


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Hendek’te ihtiyaçlara cevap vermediği için yıkılarak yeniden inşa edilen Cenaze Köprüsü ile ilgili bilgiler verdi.

Şehrin dört bir yanında vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, trafiğe güven ve rahatlık getirecek köprüler inşa ettiklerini belirten Başkan Toçoğlu, Hendek’e kazandırılan köprünün trafiğe açıldığını, köprünün vatandaşların ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılayacak nitelikte inşa edildiğini vurguladı.

15 metre genişlik

Kısa bir süre önce Adatepe, Yongalık ve Taşburun köprülerini hizmete aldıklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Hendek’te Uludere Çayı üzerinde bulunan köprü artık ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Bölge halkının ve Hendek Belediyesi’nin talebi üzerine harekete geçerek çalışmalara başladık. Cenaze Köprüsü’nü yepyeni bir görünüme kavuşturduk. 15 metre genişliğinde 35 metre uzunluğundaki köprümüzde araçları olduğu kadar yayaları da düşündük. Köprünün her iki tarafında 3,75 metre genişliğinde yaya kaldırımı bulunuyor. Böylece yayalar içinde güvenli geçiş imkanı sağlanıyor” diye konuştu.

Estetik görünüm

Mahmutbey Mahallesi’nde inşa edilen köprünün Hendek’in birçok bölgesinde yaşayan vatandaşlar için kolaylık sağlayacağının altını çizen Başkan Toçoğlu, Köprümüzden Harmantepe, Yarıca, Yeşilvadi, Kahraman ve Kalayık mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızda istifade edecekler. Tek açıklıklı Cenaze Köprüsü modern görüntüsüyle de Hendek’e çok yakıştı. Aydınlatmasıyla da estetik bir görünüme sahip. Hizmete açılan köprümüz Hendek’e hayırlı olsun. İnşallah şehrimizin dört bir yanında vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184