ÇAKIROĞLU İÇİN KURAN OKUTARAK DUA ETTİLER

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Ege Üniversitesinde uğradığı hain saldırı sonrası şehit olan Fırat Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim okutarak dua etti.

ÇAKIROĞLU İÇİN KURAN OKUTARAK DUA ETTİLER


Eğitim Fakültesi Konferans salonunda SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyinin düzenlediği programa Öğretim Üyeleri ve çok sayıda Öğrenci katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen şehit Fırat Çakıroğlu için yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı İsmail Eser yaptığı konuşmasında “ Çağdaş üniversiteler, kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra uluslararası düzeyde araştırmalar yapmak ve ürettiği bilimsel veri, bulgu, yöntem ve süreçleri ülkesinin ve insanlığın yararına kamuoyuyla paylaşmakla yükümlüdür. Gelinen noktada ne yazık ki son günlerde üniversite olayları tekrar baş göstermeye başladı. Bizler Türk milliyetçileri bu ülkeye ve millete hizmet etmek için donanımlı insanlar olarak kendimizi yetiştirmeye çalışıyor , her türlü sokak olaylarından uzak duruyoruz. Ancak Ege Üniversitesi başta olmak üzere bir çok üniversite bölücü örgüt mensuplarının işgali altında olup kendileri dışında gençliğin eğitim almasını engellemekte , Üniversite yönetimi ve kolluk güçleri de bu duruma göz yumakta sessiz kalmaktadır. Anadolu'nun her bir bölgesinden gelen gençlerimiz; bin bir hayalle geldikleri üniversitelerde vatana, millete ve devlete faydalı birer fert olarak yetişmek için çabalarken kendilerini bir kavganın hatta bir savaşın içerisinde bulmaktadırlar. Çok değil bundan sadece 12 gün önce Çağ Üniversitesi Öğrencisi Özgecan Aslan kardeşimizin hunharca katledilmesinin acısı yüreklerden henüz dinmemişken, 20 Şubat Cuma Günü de Ege Üniversitesinde okuyan ve günler öncesinden hedef gösterilen öğrenci kardeşimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu PKK destekçileri tarafından şehit edilmiştir. Ege Üniversitesindeki gerginlik günler öncesinden başlamış iken polis ve özel güvenlik; eli baltalı, döner bıçaklı grubun elini kolunu sallayıp, okula gelip girerken neredeydi? İdeolojisi ne olursa olsun ölen bir can var, bir Ana-Baba evladı var. Nitekim bu olaylar sonucunda bayrak sevdalısı bir kardeşimiz Haince pusu kurularak şehit edilmiştir. Peki Bunun Hesabını Kim, Nasıl Verecek? Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan kardeşimiz Fırat Çakıroğlu’na Cenab-ı Allah’tan Rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yüce Allah’tan aziz şehidimiz Fırat Çakıroğlu gibi bizlere de, bayrak uğruna KAN, Vatan için CAN vererek şehitlik makamına eriştirmesini niyaz ediyoruz. “ dedi.

Konuşmanın ardından  Mustafa Ortatepe Kuran-ı Kerim okudu.  Kuran-ı Kerim okunmasının ardından yapılan dua ile program sona erdi.

Program bitiminde SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi lokum ikram etti





Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184