ÇAMLICA’YA NUMARATAJ VE İSİM ÇALIŞMASI

Hendek Belediyesi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleşti.

ÇAMLICA’YA NUMARATAJ VE İSİM ÇALIŞMASI


Hendek Belediye Başkanı Ali İnci başkanlığında toplanan Hendek Belediyesi Meclisi Kasım ayı olağan toplantısında 2 madde görüşülerek oy birliği kabul edildi.

Çamlıca’ya numarataj

Kasım ayı olağan toplantısında 2014 yılı mali bütçesine ek konulması görüşülerek karara bağlanırken gündemin bir diğer maddesi olan Hendek Belediyesi’ne yeni bağlanan Çamlıca Mahallesi’nin numarataj, cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesi için imar komisyonuna havale edildi. Gündem maddelerinin oylanmasının ardından Hendek Belediye Başkanı Ali İnci,  meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca gündem dışı olarak şehircilik, sanayi, turizm, eğitim ve tarım komisyonları oluşturularak komisyonlara 5’er kişi seçildi.

Geçtiğimiz ay MHP Grubunun Meclise sunduğu HİMPAŞ ile ilgili Meclisin bilgilendirilmesi ile ilgili verdiği önergeye İnci, HİMPAŞ Şirketi ile ilgili kısa bir süre sonra Meclis üyelerinin tamamıyla birlikte mal varlıkları ve gelir gider tablosu ile ilgili bilgileri yerinde görme imkanı olacağını söyledi.

Küçük sanayi bölgesinden yapılan imar tadilatı ile ilgili talep oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi.

Tarım ve hayvancılık bitecek

Gündem dışı MHP Grubu Mahallelerde takılacak olan su sayaçları ve atık su parası ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Hendek’te yaptığı toplantıda yeni mahalle statüsüne giren her yer de su sayaçlarını bağlayacaklarını ifade etmiş.Ancak bu ifade doğrultusunda daha öncede 5 yıl süreyle su faturası alınmayacağına dair taahütleri var.Bu taahhütleri ile şimdiki yaptıkları işlem birbiri ile çelişki içerisindedir.

Bizlerin düşüncesi ise bu yapılan işlemler karşısında mahalle statüsüne yeni giren (Köyler) de tarım ve hayvancılığın tamamen biteceğine inanıyoruz.

Ruhsatlar 500 TL

Yeni mahallelerde imar konusu ile ilgili yeni yapılacak iki katlı binanın proje dahil ,iskan dahil 500 TL olarak işleme alınmasını sunduk.

MHP Grubunun bu teklifi Meclis üyeleri tarafından oy birliği kabul edildi.Köy statüsünden çıkarak Mahalle olan tüm bölgelerde proje ve İskan dahil vatandaşlardan 500 TL alınmasına karar verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 20:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184