Can Dostlarımıza Kucak Açıyoruz

Şartlarının her geçen geliştirildiğine dikkat çeken Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sokak hayvanlarımız için hassasiyetle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Can Dostlarımıza Kucak Açıyoruz

Babaoğlu 33 ayda yapılan çalışmaları rakamlarla paylaşırken, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Sakarya’nın En Kapsamlı Barınağı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun hassasiyeti ve özel ilgisiyle sokak hayvanlarına yönelik belediye ekiplerinin çalışmaları hayvan severlerin beğenisini kazanıyor. 1 veteriner hekim ile 5 personelin görev yaptığı Hendek Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi sürekli geliştirilen yönüyle örnek olmaya devam ediyor.

5 bin metrekarelik barınakta ihtiyaçlara göre açık ve kapalı bölmelerde yaz/kış şartlarına uygun olarak 548 sokak hayvanı misafir ediliyor. Muayene odası, ameliyathane ve idari bina bulunan barınakta sokak hayvanlarına kısırlaştırma, küpe, mikroçip aplikasyonu, antiparaziter ilaçlar ve kuduz aşıları uygulanarak hayvanların tıbbi takipleri ve tedavileri de en iyi şekilde yapılıyor. Sokak hayvanlarına yönelik yapılan bu çalışmalar nedeniyle Başkan Babaoğlu, hayvan severlerden defalarca kez plakete layık görüldü.

Vatandaş Şikayetleri Ve Titiz Bakım

Can dostlarımıza büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Babaoğlu, “Özellikle kış aylarında kalbimiz sokakta atıyor. Sokak hayvanlarımızın daha konforlu olabilmeleri ve dışarıda da mağdur olmamaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sokaklarımızda vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri değerlendiriyoruz. Emin olun bu konuda da yoğun bir çalışma içindeyiz.

Biz o hayvanları alıyoruz barınağımızda misafir ediyoruz. Bu dünya hepimizin” dedi. Barınakta sokak hayvanlarına özel kulübeler, ortak yaşam alanları, besleme ve sulama alanları olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, “Hendek’te tespit ettiğimiz tüm sokak hayvanlarımızın tıbbı takiplerini gerçekleştirdiğimiz bir barınak burası. Sokak hayvanlarımızın beslenmesi konusundaki desteğin artması ve sahiplenme sayısının yükselmesi en büyük temennimizdir” dedi.

33 Ayda Yapılanları Anlattı

Babaoğlu, “33 ayda 704 sokak hayvanımızı kısırlaştırdık, 704 sokak hayvanımıza kuduz aşısı yaptık, 570 sokak hayvanımıza sahiplendirdik. Sokaklarda başıboş gezen, sağlık sorunu olan ve tehlike arz eden 1010 adet can dostlarımızı barınağımızda misafir ettik. Öte yandan bununla da kalmayıp 527 adet sahipli hayvanımıza kuduz aşısı yaparken, 197 adet sahipli hayvanımızı da kısırlaştırdık.

Mama evleri oluşturduk” dedi. Sokak hayvanları için desteklerini esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Başkan Babaoğlu, “Sokak hayvanlarımız için belediyemiz tarafından özel olarak oluşturulan ve güncelleme çalışmaları devam eden “//candostlarim.hendek.bel.tr/” adresinden yapmış olduğumuz faaliyetleri ve uygulamaları şeffaf bir şekilde takip edebilir mama desteğinde bulunabilir, sokak hayvanı sahiplenebilirsiniz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184