Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Hendek’te “Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu’’ konulu konferans düzenlendi.

Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu

Hendek Ordulular Eğitim, Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla Tarihçi Yazar Mustafa Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu’’ konferansı düzenlendi.

Hendek Belediyesi Kültür Merkezi Nikah ve Toplantı salonunda düzenlenen konferansa Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi bahadır, İyi Parti Hendek ilçe Başkanı Fatih Bayındır, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çekiçcioğlu, Hendek Halk Eğitim Müdürü Osman Yılkın, İlçe spor Müdürü Süleyman Akıcı, Okul Müdürleri, Belediyesi Meclis üyeleri, Kurum ve Daire amirleri, Siyasi parti temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Konferans, İlahiyat fakültesi öğretim üyesi Fatih Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitler için sela okunması ile devam etti.

Eğitim ağırlıklı çalışmalar yapacağız

Hendek Ordulular eğitim, kültür ve sosyal dayanışma derneği başkanı Hamdi Gevher yaptığı konuşmada, Derneğimiz daha senesini doldurmadı. Eğitim, sosyal dayanışma derneği falliyetlerimizde yoğun olarak eğitim ağırlıklı çalışmalar yapacağız.

Gençlerimize sahip çıkmaya onların sağlıklı iyi bir eğitim alabilmeleri için her türlü katkıda bulunmaya bizi biz yapan değerlerimizi bu yavrularımıza öğretme gayreti içersinde olacağız. Onlara burslar vereceğiz, iyi bir üniversite okuyabilmeleri için gerekli çalışmaları yapacağız.

Tarih şuurunu vereceğiz

İlçemizin ekonomisinin bel kemiğini oluşturan fındıkçılığı anadan babadan kalan metotla değil daha bilimsel teknik donanımla üreticilerin bilinçli olarak fındıkçılığı yapabilmeleri için seminerlere başlayacağız.

 Gevher Turgut Özal’ın Japonlara yaptırdığı bir araştırmayı örnek gösterdi ‘’Gençlere tarih şuurunu vermeyen gençlerine tarihini öğretmeyen kimse başarılı olamaz’’ ne zaman tarih şuurunu vereceksiniz bu gençlere o zaman başarılı olursun demişler.

Biz dernek olarak bu açığı kapatmak için gençlerimize tarih şuurunu verebilmek için dilek ve temennisiyle Mustafa Turan Hocamızı davet ettik ifadelerine yer verdi.

Biyografi ve Konferans

Konuşmaların ardından Tarihçi Yazar Mustafa Turan’nın biyografisi ve yazdığı kitaplarla ilgili slayt gösterisi yapılması sonrası Turan ’Çanakkale ve Milli Mücadele Ruhu’’ konulu konferansı ile Çanakkale’de neler yaşandığını, savaşın nasıl kazanıldığını yaptığı araştırmalarda neler yaşadığını, Seyyit Onbaşı’nın 274 kilo olan top mermisinin nasıl kaldırdığı gibi bir olayı anlatırken salondaki bazı izleyicilerin gözlerinin yaşardığı gözlerden kaçmadı.

Teşekkürler

Konferans bitiminde günün anısına Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır tarafından Tarihçi Yazar Mustafa Turan’a çiçek takdimi yapıldı.

Konferansa katılanların Tarihçi Yazar Mustafa Turan’a aldıkları kitaplarını imzalatması ve hatıra fotoğrafı çekimi sonrası konferans sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184