Cerrahoğlu Hayatını Kaybetti

Hendekli Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu vefat etti.

Cerrahoğlu Hayatını Kaybetti

Bir süredir tedavisi devam eden Hendekli İlahiyatçı Prof. İsmail Cerrahoğlu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, bir süredir Hendek’te bulunan evinde tedavisi devam eden ve rahatsızlığının artması üzerine Hendek Devlet Hastanesine kaldırılan Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu kaldırıldığı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hendek bir çınarını daha kaybetti

93 yaşında vefat eden Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu’nun yarın Hendek Yeni Camide kılınacak Öğle Namazının ardından Hendek Aile Kabristanlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu kimdir?

1929 yılında Hendek’te doğan İsmail Cerrahoğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı fakültede doktorasını verdi. Akademik hayatında 1968’de doçentliğe, 1975 yılında ise profesötlüğe yükseldi. Kayseri Yüksek İslam Enstitü’sünde dersler veren Cerrahoğlu, 1976 – 78 yılları arasında Erzurum İslami İlimler Fakültesi’nde dekanlık yaptı. Daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Başkanlığı görevini üstlendi. Cerrahoğlu, İlahiyat Fakültesi Dergisi ile Diyanet’in gazete ve dergilerine makaleler yazdı. İsmail Cerrahoğlu’nun en bilinen eseri Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan Tefsir Usülü adlı kitabıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Serdal Albayrak
Serdal Albayrak - 1 yıl Önce

Allah rahmet eylesin.. Mekanı cennet olsun.. Amin

Şukran
Şukran - 2 yıl Önce

Mekanın cennet olsun Rabbim peygamber efendimize komşu eylesin

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184