Cerrahoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hendekli Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, Dualarla son yolculuğuna uğurlandı

Hendekli Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdı cenaze namazı sonrası Hendek Aile Kabristanlığında toprağa verildi.

Evinde helallik alındı

Bir süredir tedavisi devam eden ve dün Hendek Devlet Hastanesine kaldırılması sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu’nun naaşı Hendek Dereboğazı Mahallesindeki hanesine getirilerek yapılan Dualar ve helallik alınması sonrasında Hendek Yeni Camiye getirildi.

Sakarya protokolü katıldı

Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu’nun Hendek Yeni Camide kılınan cenaze namazı öncesi Cerrahoğlu Ailesi fertleri taziyeleri kabul ederken, cenaze törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Cerrahoğlu Ailesi, Öğrencileri yanı sıra, Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları ile Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Cenaze Namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı

Cerrahoğlu’nun cenaze namazı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılırken, cenaze namazı sonrası helallik alınması ile kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cerrahoğlu'nun eserleriyle ve yetiştirdiği Öğrencileriyle iz bıraktığını dile getirerek, İslam aleminde tefsir ilmine önemli katkılar yaptığını belirterek yapmış olduğu ilmi faaliyetlerin amel defterinde sadaka-i cariye olarak karşısına çıkarılmasını, onun bıraktığı eserler okunduğu müddetçe amel defterine sevap yazılmaya devam edecektir diye konuştu.

Dualarla Hendek’te defnedildi

Öğle Namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu'nun cenazesi Hendek Aile Kabristanlığında Dualarla defnedildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2022, 15:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Uçar
İbrahim Uçar - 1 yıl Önce

İsmail hocamıza yüce Allah gani gani rahmet diliyorum mekanı cennet olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184