Çevre Bilincinin Geliştirilmesi ve Sorumlu Vatandaşlık Davranışı

Dünya Çevre Gününde Gençlere Anlamlı Program

Çevre Bilincinin Geliştirilmesi ve Sorumlu Vatandaşlık Davranışı


Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 5 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen  “5 Haziran Dünya Çevre Günü Programında “ gençlerde çevre bilinci ve doğa sevgisinin anlatıldığı bir seminer gerçekleştirildi. Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran Güngör, Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yavuz Kılıç, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Teknisyeni Kemal Donat, Sosyal Çalışmacı Selin Öz, Okul öğretmenleri ve öğrencilerinin katıldığı programda Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz. Hemşire Deniz De Asis Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Çevrenin önemi, Atıklar, Doğa sevgisi ve çevreye karşı duyarlılıkla yaklaşan vatandaşlık bilinci konularında bir sunum gerçekleştirdi.

Hindistan’da meydana gelen 1984 yılındaki Bhopal Faciasını anlatan De Asis kimyasal etkinin verdiği zararların telafisinin çok zor olduğunu ve zararın insanlığa olan etkisinin yıllarca olabileceğinden bahsetti. Konuşmasında “Birey ve toplum olarak ulaşmamız gereken nokta sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre olmalı. Bunun için bugün neler yapmalıyız, çevre bilincimizi nasıl daha üst seviyelere taşıyabiliriz? Çevreye karşı duyarlılık ancak doğayı ve doğadaki canlıları sevmekle mümkün olabilir. Kurallara uymamızın yanında etik bireyler olmamızın ve bilinçlendiğimiz konularda birbirimizi etkilememizin önemi vardır” dedi. Sunumun sonunda da güncel fotoğraflarda bir dünya turu görseli ile bireysel temizlik davranışlarına yönelik kısa film ile sunumunu tamamladı.

Sunumun ardından Hendek Belediyesi Zabıta Müdürü Murat Tokatözellikle atıkların ve pillerin toplanması konusundaki vatandaşın yükümlülükleri anlattı. Öğrencilere herhangi bir şüpheli atık durumunda kendilerine haber vermelerinin önemine değindi. Kimyasal atıkların insana zarar vermeyen oranlarının doğadaki diğer canlılara ölümcül etkisi olabileceğinden bahsetti.

Öğrencilerin Doğa ve Çevre konulu şiirleriyle renk bulan program, Çevre farkındalığını geliştirici eğitimlerin sürekli tekrar edilmesinin önemli olduğu vurgusuyla tamamlandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2018, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184