CEZAEVİ İÇİN MECLİS TOPLANDI (CEZAEVİ İSTEMİYORUZ)

Hendek KYK yurtlarının cezaevi yapılması ile ilgili olarak bugün Belediye meclisinde olağanüstü toplantı yapıldı.

CEZAEVİ İÇİN MECLİS TOPLANDI (CEZAEVİ İSTEMİYORUZ)


Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan Cezaevi ile ilgili toplantıya Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Meclis üyeleri, STK Temsilcileri, Eski Milletvekili Ali İnci, Pınarlı ve İkbaliye Mahallesi Muhtarları ve Vatandaşlar katıldı.

Toplantıya Başkanlık yapan Hendek Belediyesi Başkanı İrfan Püsküllü konu ile ilgili olarak bugün saat 16'da Sayın Valimize buradan çıkacak kararı ileteceğiz diyerek açmış olduğu oturumda ilk sözü eski milletvekili Ali İnci’ye verdi.

Ali İnci konuyu daha yeni dünya şampiyonu bir kardeşimizin ziyareti sırasında 3 gün önce öğrendiğini ve nedir ne değildir araştırmasını yaparak pek çok kişiyi arayıp görüş aldığını ifade eden konuşmaları ile devam etti ve görüş olarak oylama yapalım isteyen varmı vurgusuna kimse el kaldırmaz iken, istemeyen varmı sorusuna herkes red cevabı vererek  red edildiği salonda görüş belirten her kesin ortak kararı CEZAEVİ İSTEMİYORUZ  şeklinde oldu.

Daha sonra söz alan Ak Parti ilçe Başkanı Ali Kemal Sofu konu ile alakalı olarak bu konu 2-3 ay gündemimizde olan bir konu. Geçtiğimiz ramazan bayramında haberimiz oldu, ilk günden beri hiç kimse ile istişare yapmadan tepkimizi koyduk, sonrasında arkadaşlarla partimizde istişaremizi yaptık,  zaten Hendek bir eğitim şehri, 8-10 öğrencisi var, sanayisi ile anılan bir şehir. İstişare yapmadan bile hayır dememiz gerekiyor zaten, İrfan Başkanımızla da sonrasında istişare yaptık, kesinlikle olmaması gereken bir iş. Konu da orada kapandı diye biliyoruz, bir daha da gündeme gelmedi, kesinlikle gündeme alınmaz alınmayacağını düşünüyorken daha çok yeni, kurban bayramı bayramlaşmasında kaymakamımız bizi uyardı.

Bu iş ile alakalı yol katledildi şuan Cezaevi ile ilgili çalışma olduğunu beyan etmesi ile öğrendiklerini, yer tahsisi ile ilgili noktaya geldi, müdahale edecekseniz edin uyarısı ile hemen akabinde milletvekilleri ile durumu görüşerek kesin olarak istemediğimizi, Hendek’in böyle bir şeye ihtiyacı olmadığını ifade ettik, İrfan Başkanımızla beraberdik hatta, tüm vekillerimize durumu izah ettik Hendek bunu kabul etmez bizde karşıyız, olmaması gerektiğini,ihtiyacımız da olmadığını, orası Fen Lisesi Olur, Başka Huzur evi olur, her hangi bir şekilde değerlendirilebilir, ama kesinlikle açık veya kapalı cezaevi olmasını istemiyoruz dedik. Kendileri de bu durumu değerlendirerek engel olmaya çalışacaklarını söylediler, toplantının toplantının böyle tüm siyasi partilerinin de desteğini alarak yapmak çok daha yerinde olacaktır, ’vali bay ile randevu alınmış vekillerimizle de yine  görüşürüz şeklinde görüş belirtti.


Daha Sonra söz alan MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’da cezaevi istemediğini açık bir dille anlatarak konuya destek olacaklarını ifade ederek son olarakta İlçenin Belediye Başkanı burada, Hükümetin temsilcisi ve eski milletvekili burada halledemiyorsanız bırakın gidin diyerek sözlerini noktaladı.


Son sözü söyleyen Başkan Püsküllü vali ile oluşacak heyette bir konuşmacı ile durumu aktaralım noktası ile gözler saat 16,00 da görüşülecek valilik toplantısına çevrildi.


Yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulan bir heyet ile birlikte Vali Rıfat Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek İlçenin Cezaevini istemediği talebi iletilecek.


Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184