ÇİLE VATANDAŞ ÇİLE

Hendek’te Sakarya’ya ulaşımı sağlayan araçlar D-100 Karayolu üzerinden yolcu alırken, yolcu bekleme yerleri olan duraklar ise Yan yolda.

ÇİLE VATANDAŞ ÇİLE


Hendek- Sakarya arası ulaşımı sağlayan Gül Kooperatifi araçları yeni Terminal karşısına taşınması ile birlikte yolcu indirme veya alma güzergâhlarında değişim fırsatı da doğdu. Özellikle Sakarya’ya gidiş ve gelişlerde Çevre yolu ile Şeyhler mahallesi sapağına kadar olan her iki tarafta da Yolcu durakları yan yolda bulunuyor. Yolcular yan yolda durakta veya bariyerleri aşarak D-100 Karayolu kenarında beklemek zorunda kalıyor. Bariyerleri aşarak D-100 Karayolu kenarında beklemeleri tehlike oluşturuyor. Her an trafik kazası riski de taşıyor. Ayrıca bilindiği üzere Karayolu üzerinde Ambulans ve İtfaiye Emniyet şeridini kullanır. Ulaşımı sağlayan otobüsler emniyet şeridinde durarak yolcu alması Emniyet şeridinin de ihlal edilmesi anlamına gelir. Alınacak karar ile bütün bunlar ortadan kaldırılmış ve vatandaşta rahata kavuşmuş olur.

Hendek-Sakarya arası taşımacılık yapan Gül Kooperatifi yetkililerine ve UKOME yetkililerine sesleniyoruz. UKOME yapacağı toplantıda karar alarak vatandaşın sesine kulak verir ve tehlike arz eden durum ortadan kalkar. Gül Kooperatifi de Yeni yerinize taşınmanızın ardından güzel bir fırsat ve yolcu indirme ve almada alternatif güzergah konusunda gerekli çalışmayı yapmasını hem biz hemde vatandaşlar bekliyor. Yan yolu kullanarak yolcuların daha rahat seyahat etmeleri ve trafik kazası tehlikesini minimuma indirilmesi sağlanmalıdır.

Vatandaşlar bu duruma tepki gösterirken “Duraklar yan yolda. Otobüsü burada beklerken bazen kaçırabiliyoruz. Mecburen D-100 Karayoluna çıkarak yol kenarında bekliyoruz. Bariyerleri aşmak zorunda olduğumuz içinde zorluk yaşıyoruz. Ulaşımı sağlayalar bu bölgede yan yolu kullanarak hem bizim tehlike yaşamamıza engel olmasını hemde bu zorluklardan bizleri kurtarmasını istiyoruz” ifadelerine yer vererek olabilecek bir şeyin hizmet adına yapılmasını talep ettiler.

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184