ÇÖLYAKLILARIN İKİNCİ ETKİNLİĞİ ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ

Farkındalık oluşturmak için ve hastalığı halka duyurmak için Çölyaklı gönüllüler düzenledikleri ikinci etkinliği Atlantis Düğün Salonunda coşku ile kutladılar.

ÇÖLYAKLILARIN İKİNCİ ETKİNLİĞİ ŞENLİK HAVASINDA GEÇTİ


İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan Çölyaklılar sloganlar eşliğinde yürüyüş yaparak Atlantis Düğün salonuna geldiler.

Atlantis Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Daire amirleri, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, CHP Kadın Kolları Başkanı Nevin Kuru Şeşen, Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Başkanı Sibel Özkal, El ele engellilerle yaşam derneği başkanı Esin Aygen, stk Temsilcileri, Çölyak İstanbul Sakarya ve Bolu Dernekleri, Bolu Çölyak derneği doğayeni Vahdet Yanık, Çölyaklı çocuklar ve aileler katıldı.

Çölyak Hastalığı ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi hassasiyetidir. Buğday arpa Çavdar yulaf gibi tahıllar gluten içerir.

Bilindiği üzere mayıs ayı Çölyak farkındalık ayıdır. Bu ayda yapılan etkinliklerde Çölyak ile etkili kamuoyu oluşturmak Çölyaklı bireylerin toplum içerisindeki varlıklarını ortaya koymak çektikleri sıkıntıyı dile getirmek için seslerimizi duyurmak adına Hendek ilçemizde Belediyemizin desteği ve Sayın Vural Tutkun beyin desteğiyle Çölyak gönüllüleri tarafından "Hayat glutensiz de güzel" adlı etkinlik şenlik havasında geçti

Sunumunu Zafer Konuk’un yaptığı program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını Çölyak Gönüllüsü Sevda Akçay kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

Dr. Elif Arslan Çölyak hastalığı ile ilgili bilgiler vermesinin ardından Kaymakam Orhan Burhan’da değerlendirmelerde bulunarak Çölyak hastalığı ile ilgili farkındalığın oluşması gerektiğini vurguladı ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çölyak hastası olan Elif Akçay kısa bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu Hendek Şubesinden Bircan Konuk adına Kaymakam Orhan Burhan Çölyaklı çocuklara hediyeler takdim etti. CHP Hendek Kadın Kolları Başkanı Nevin Şeşen Kuru’da Çölyaklı ailelere çiçek takdiminde bulundu.

Çölyaklı gönüllüler Kaymakam Orhan Burhan ve protokol üyelerine çiçek takdim etti.

Mustafa Asım ilkokulu öğrencileri folklor gösterilerini sunmasının ardından Yenimahalle Kız meslek lisesi öğrencileri de Palyaço gösterisi sundu.

Programa konuk olarak katılan Avusturalya’dan ayağının tozuyla Çölyaklı çocuklara destek veren tiyatro oyuncusu Sayın Muhammet Gökmen Çölyaklı çocuklar ve aileler ile keyifli zaman geçirdi.





Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184