CUMHURİYET ORTAOKULUNDAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Hendek Kazımiye Cumhuriyet Ortaokulunda Kızılay Haftası nedeniyle Kan Bağışı Kampanyası etkinliği yapıldı.

CUMHURİYET ORTAOKULUNDAN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI


Etkinlik kapsamında Kızılay ile işbirliği yapılarak kan bağışı kampanyası düzenlendi. Etkinliğe Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Aydemir, Hendek Kızılay Şube Başkanı Sami Bağdatlı, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürleri Öcal Danyeri, Bedri Bayram, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda konuşma yapan Okul Müdür Yardımcısı Fahri Küt ”Uygar toplumlar kan ihtiyacını kan vermek sureti ile gideriyorlar.Kan vermek insan vücudunun daha sağlıklı olmasına vesile olur. Kan veren bir vücutta yeni kan üretilir, insanlar daha genç ve dinamik olurlar. Bugün kana ihtiyacımız olmayabilir ancak yarın ihtiyaç hâsıl olduğunda bir çaresizlik  yaşanmaması için mutlaka kan vermeliyiz. Verilen kanın  hastaya verildiğini öğrenmek insanda doyumsuz bir haz meydana getirir. Bir damla kanın bir hayat kurtardığını asla unutmayalım, kan vermek kutsal bir görevdir” dedi.

Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Seyhan Altmış ise İstanbul’da kan bulunmadığı için kaybettiği öğretmen arkadaşını hatırlatarak kan vermenin gerçekten de hayati bir mesele olduğunu o zaman daha iyi anladığını söyledi ve öğrencilere kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

Program Kızılay Haftası ile ilgili şiirler ve sözler okunmasıyla son buldu. Daha sonra kan verme işlemi başladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184