Demirel Kazandı

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçimi Hendek Gençlik Merkezi düğün salonunda gerçekleşti.

Demirel Kazandı

Mevcut Başkan M. Yaşar Demirel güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Kongrede mevcut Başkan M. Yaşar Demirel’in yanı sıra Tarık Yazıcı ve Salih Suphi Güney’de aday oldu.

3 adayın olduğu Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçiminde Divan Başkanlığını SESOB Başkanı Hasan Alişan yaparken Katip üyeler ise Hendek Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Vahdet Çilek, Şoförler Odası Başkanı Cemil Varlıca, Metin Öztürk ve Nihat Balcı’dan oluştu.

Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kongresine CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Yöneticileri, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, STK Temsilcileri, Kooperatif Başkanları, Oda Başkanları,

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı mesleklerinde 25 yılını doldurmuş esnaflara plaket takdim edildi.

Kongrede konuşma yapan Adaylar Salih Suphi Güney ve Tarık Yazıcı hizmete talip olduklarını dile getirerek yapacakları çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirme yaptılar.

Mevcut Başkan M. Yaşar Demirel ise yaptığı konuşmada “Diğer aday arkadaşlar konuşmalarını gerçekleştirdi. Büyük projeleri vardı. Herhalde zaman geçmesin diye burada aktaramadılar. Gros marketlerini halledeceklerini basın toplantısında konuştular. Bu konular hükümetin meselesidir. Kimsenin aklını bulandırmaya gerek yok. Bunu Hükümet düzenler, Hükümet gereğini yapar. Konfederasyon çare bulamadı. Bu siyasilerin yapacağı iştir. Özel hastanelerle ilgili Sakarya Esnaf Odaları Birliği rutin olarak her yıl, özel Hastanelerle anlaşma yapıyor. Bunları yapılmamış gibi göstermenin kimseye de faydası olmaz. Dershanelerle de anlaşma yaptık. Bir dershanemize iki öğrenciden hiç ücret almadılar. Dershaneye teşekkür ederken öğrencilerimizin bir tanesi Eczacılığı, bir tanesi de Hukuk’u kazandı” dedi.

Demirel “1300 esnaf ve sanatkârımıza 25 bin tl kredi verdik. Bu Sakarya’nın rekorudur. Pandemi döneminde gezseydim, esnafımızın bu zor gününde 90 Trilyon parayı kim verecekti. Kooperatifi en kötü yerden aldık. Sakarya’nın ikinci kooperatifi yaptık. Bu esnaf için mücadele ettik” dedi.

Demirel Küçük Sanayi sitesi ile ilgili sundurma çalışması yapılması ile ilgili kendilerinin de katkı sağlamak üzere Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’ndan bu sorunun çözülmesinin sözünü istedi.

Başkan Turgut Babaoğlu “Esnafımızın bu sorunundan haberdarım. İnşallah bu sorunu ve mağduriyeti gidereceğiz” diyerek yanıtladı.

Konuşmaların ardından 3 adayın Listesi okundu ve seçime geçildi. Seçim sonucu 848 oy alarak

Güven tazeleyen Mehmet Yaşar Demirel yeniden Başkan seçildi. Diğer adaylardan Suphi Güney 141, Tarık Yazıcı ise 65 oy aldı.

Demirel’in Yönetimi ise şu isimlerden oluştu.

Başkan M. Yaşar Demirel, Yönetimi Kurulu Cihat Pehlivan, Mehmet Salih Köstereli, Osman Kutlu, Cemil Yılmaz, Metin Zor, Şenol Çaltepe, Selçuk Sunman, Haluk Demirel

Denetim Kurulu ise Seyfi Öztürk, Selda Eş ve Rukiye Çanga’dan oluştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2022, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184