Demirel’den Festival Tepkisi

Hendek Esnaf ve Sanatlarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel’den festival açıklaması.

Demirel’den Festival Tepkisi

Hendek Esnaf ve Sanatlarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Hendek Açık Otopark alanında düzenlenen Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili açıklama yaptı.

Göreve davet ediyorum

İşte Demirel’in Festival ile ilgili tepki açıklaması;

Karadenizliler Derneği adı altında ilçemize getirilen bu oluşum hiç yakışmadı. Adı ne olursa olsun ilçemizin tanıtımına hiçbir katkısı olmayan aksine ilçe esnafının pandemiden sonra ki zor günlerinde daha da sıkıntıya girmesine sebep olacaktır.

Karadeniz adı altında Antep sofrası, lahmacun, çay ocağı gibi vasfı niteliği belli olmayan ürünler çoğunun gıda statüsü olan bu stantların ilçemiz kültürüne turizmine ya da herhangi bir ürünün tanıtımına yönelik olmadığını açıkça görüyoruz.

Esnafımız vergisini ödeyen işçisinin sigortasını ödeyen bir ödeme eksik olduğunda ceza yiyen bu esnaf bu ilçenin çimentosudur. Çimentosu olmayan bir bina ayakta duramaz.

Buna izin veren yetkililere soruyorum. Tereyağı ve peynir ile özdeşleşmiş köylerimiz, pidesiyle lahmacunuyla ve yemeği ile çay ocaklarına hizmet yapan bu esnafımıza ihanet ediliyor. Bu ihanete vesile olanlar bir gün karne alacaklardır. Bu oluşum köyden peynir, lor, tereyağı v.b ürünler getiren üreticilerimize de büyük zarar verecektir. Adı ne olursa olsun bir dernek adı altında bu tür oluşumlar bir rant mücadelesidir. İnsanların özel günleri olabilir Dikmen Balık festivali, Çiğdem yaylası şenlikleri son günlerde de Sunman ailesinin düzenlediği dayanışma şenliği bunların hepsini saygı ile karşılar gerekirse bize düşen bir şey varsa yaparız.

35 yıl evvel Bolu panayırı, Düzce panayırı, Gerede Panayırı, Pamukova panayırları vardı eğitimde öncü olan sosyal hayatta öncü olan ilçemizde dini bir tesisimizin yanında ve ağzına kadar dolu otoparkın içinde bu panayır görünümündeki olayı getiren dernek yönetimine ve izin verenlere şunu söylemek istiyorum, bu ilçede 16 sene belediye başkanlığı yapmış Sayın Ali İnci bu tür oluşumlara uygun olan yerlerde müsaade etti.

Daha sonra belediye başkanlığı yapan Sayın İrfan Püsküllü de aynı şekilde devam etti. Ama şuanda belediyemizi yöneten kutsal topraklardan yeni gelmiş belediye başkanına da bunu yakıştıramadım. Satılan ürünlerden bir tane örnek göstermek istiyorum Sakaryamızda Türkiye ve dünya markası olmuş sucuğun imalathanesi var kilosu 500,00 TL den satılıyor.

Afyondan gelen sucuğun kilosu 150,00 TL den satılıyor vatandaşımız neyi aldığını iyi bilsin. Bu arada ilçe tarım müdürlüğüne de (gıda mühendisleri) göreve davet ediyorum. Bu ürünlerin incelenerek gerekenin yapılmasını bekliyorum.

Mehmet Yaşar Demirel

Hendek Esnaf ve Sanatlar Odası Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aç gözlü esnaf
Aç gözlü esnaf - 11 ay Önce

Demirel i göreve davet ediyorum Sakarya da en yüksek fiyattan mal satan ilçe Hendek Hendek esnafı aç gözlü böyle etkinlikler bence olsun bu esnafa hak tabiki iyi niyetli olanında var ama çoğu aç gözlü

Hakan candan
Hakan candan - 11 ay Önce

Esnafda panayır kursun vatandaş ucuz yesin giysin

İsimsiz
İsimsiz - 11 ay Önce

Bütün oda başkalarını 2 dönemden fazla görev vermiceksin oturan birdaha kalkmiyor koltuktan

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184