Deprem Kahramanlarına Teşekkür

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Kahramanmaraş depremi sonrasında büyük fedakarlıklar göstererek Devlet- Millet dayanışmasının en güzel örneğini sergileyen Arama Kurtarma ve Yardım Faaliyetleri gönüllüleriyle 'Deprem Kahramanlarına Teşekkür' etkinliğinde bir araya geldi.

Deprem Kahramanlarına Teşekkür

Uludere Sosyal Tesislerinde

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası Devlet- Millet dayanışmasının en güzel örneğini sergileyen gönüllüler Hendek Belediyesi tarafından Uludere Sosyal Tesislerinde düzenlenen 'Deprem Kahramanlarına Teşekkür' programında bir araya geldi.

Programa Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Ülkü Ocakları Hendek İlçe Başkanı Sıtkı Yaz, MHP KAÇEP Komisyon Başkanı Zübeyde Gürbüz, Hendek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Baylan, Belediye Meclis Üyeleri, SAKE, HAYAT ve Ülkü Ocaklarının Arama Kurtarma Gönüllüleri, belediye çalışanları ile Hendek’te Yardım toplama Merkezinde çalışmalara katılan çok sayıda gönüllü katıldı.

Program, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem de hayatını kaybederek şehit olan vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Başkan Babaoğlu: Yardımsever Hendek Halkı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Bugün sizlerle birlikte burada olmaktan dolayı çok memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Gerek deprem bölgesinde gerek oluşturduğumuz yardım toplama merkezinde yapmış olduğunuz bu büyük fedakarlık için şükranlarımızı sunmak, teşekkür etmek için bu programı düzenlemek istedik.

Bildiğiniz üzere, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ‘ta meydana gelen deprem felaketleri ile karşı karşıya kaldık. 11 ilimizi etkileyen bu depremlerde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Böylesine büyük bir felaket ile karşılaşınca tabi en büyük önceliğimiz deprem bölgesinde göçük altında kalan vatandaşlarımızı canlı çıkartmak adına arma kurtarmada görevli personellerimizi bölgeye uğurlamak oldu.

Ardından yönetimimizle ivedi bir şekilde organize olarak Atatürk Parkı içerisinde bulunan Nikah ve Toplantı Salonumuzu ‘Yardım toplama Merkezi’ne çevirdik. Sakarya Valiliğimiz başta olmak üzere AFAD ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Koordinesinde Sağ olsunlar iş adamlarımızdan, bölgemizdeki fabrikalarımızdan, esnaflarımız ve tüm gönüllülerimizden tedarik ettiğimiz İçecek, gıda, yakacak ve temizlik malzemeleri gibi yardımları depremin ertesi günü 7 Şubat’ta bölgeye ulaştırmak üzere Yardım Toplama Merkezimizden uğurladık.

İlk günden son güne kadar AFAD yetkilileri bize dur diyene kadar bölgeye yardım malzemelerini ulaştırdık. Bu noktada istisnasız herkes elinden gelen her türlü destek ve yardımı yapmak üzere seferber oldu. Her birinizin yüreğine sağlık hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Sakaryanın Deprem Çocuklarına Teşekkür Etti

Başkan Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Bu yardımlar çok önemli, ancak değerli arama-kurtarma işine gönül veren arkadaşlarımızın yaptığı fedakarlık yanında hafif kalıyor. Hiçbir karşılık beklemeden ve gece ve gündüz ayırt etmeden yaptıkları bu kutsal işler için SAKE, HAYAT ve Ülkü Ocaklarımızın Kahramanlarına çok teşekkür ediyor, minnetlerimizi sunuyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Hepiniz

deprem bölgesinde canlar kurtarmak için çok büyük çabalar gösterdiniz. Bunu biliyoruz. Bu yaptığınız önemli işlerden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Teşekkür Belgesi Ve Çiçek Takdimi

Konuşmaların ardından program deprem bölgesinde arama kurtarmada görevli personellerin yapmış olduğu kurtarma çalışmalarından oluşan video sunumu ile devam etti. Daha sonra protokol tarafından arama kurtarma ekiplerine çiçek takdimi yapıldı. Programın sonunda yardım toplama merkezi gönüllülerine teşekkür belgesi takdimi yapılarak program günün anısına fotoğraf çekimi ile son buldu.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023, 11:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184