Dev Fuar, Büyük Gurur

Hendek’te açılışı yapılan ve 4 gün sürecek olan Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarında il-ilçe protokolü ve üreticilerle buluşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Türk Tarımının mihenk taşlarından biri olan bu fuar organizasyonunu her geçen yıl daha ileriye taşıdığımız için kıvanç duyuyoruz” dedi.

Dev Fuar, Büyük Gurur

Törenle Açıldı

Hendek’in ev sahipliğinde bu yıl 4’ncüsü yapılan Sakarya Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bekir Uztürk, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Ali Şener Bayraktar, Siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Hendek Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda davetli ve sektörün önemli temsilcileri katıldı.

Işık Tutuyor

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesinin kesildiği tören sonrasında Vali Kaldırım, Başkan Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Acır, Hendek Belediye Başkanı Babaoğlu ve protokol stantları gezdi. Burada üreticilerle görüşen protokol sektör temsilcileriyle sohbet ederek yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Protokol ayrıca kurumların stantlarına misafir olurken, Başkan Babaoğlu Hendek Belediyesi standında protokolü misafir etti. Çeşitli ikramların yapıldığı fuarın ilk gününde yaşanan yoğunluk dikkat çekerken, Başkan Babaoğlu böylesine büyük bir fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Fuarın Türk tarımına ışık tutacağını ifade eden Başkan Babaoğlu, organizasyon için büyük emek verildiğini dile getirdi.

Büyük Emek, Ciddi Organizasyon

Babaoğlu, “Daha önceden ifade ettiğim gibi altın fırsat olarak gördüğüm bu 5 yıldızlı fuar organizasyonunu her geçen yıl büyütmek, geliştirmek ve daha da ileriye taşımak zorundayız. Fuar önemli bir organizasyon ciddi bir gelişmişlik göstergesidir. Tarımın, üretimin, toprağın yani çiftçinin ne kadar önemli olduğunu zaten biliyorduk ama geçirdiğimiz zorlu pandemi döneminde bir kez daha anladık. Gıda güvenliği ve gıdaya erişim bakın gün geçtikçe dünya genelinde sorun olmaya başladı. Bu ülkenin geleceği tarımdadır, hayvancılıktadır. Üretmekten başka çaremiz yoktur. Bu yüzden toprak söz konusu olduğunda her birimize ayrı ayrı büyük görevler düşmektedir. Bu doğrultuda belediyemiz bünyesinde yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Öncelikle çevremizi koruyor bu bilinçle daha yeşil bir Hendek için çalışıyoruz” dedi.

Tarımsal Çalışmaları Anlattı

Babaoğlu, “Bu manada 3,5 yılda 6 bin 150 adet çeşitli türde fidan dikimi yaparken, yeşil alanların ve ağaçlarımızın bakımlarını ciddiyetle yürütüyoruz. 11 ayrı eğitimde çiftçimize daha üretimde daha verimli hale gelecek teknikleri ve metotları anlattık. Ayrı ayrı konferans ve seminerler düzenledik. Patates üretimi yaparak pandemi döneminde önce ihtiyacı olana sonra herkese dağıttık. Ücretsiz toprak analizleri yapıyor, çiftçimizin yanında oluyoruz. Bu hizmetlerin ekseninde üretmek, gelişmek ve geliştirmenin anahtarı işte bu fuarlardır. Ben bir kez daha fuara emek veren, katılan, destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum. Daha büyük alanlarda daha güzel fuarları yapmak için bizler buradayız. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Tüm çiftçileri, üreticileri ve vatandaşlarımızı 10-13 Kasım tarihleri arasında Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanına davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184