DİKMEN YAYLASINDA İSİM KRİZİ

Dikmen Yaylasının Öküzova Yaylası olarak Sakarya basınında yazılması bölge halkı tarafından tepki ile karşılandı.

DİKMEN YAYLASINDA İSİM KRİZİ



Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri kapsamında Dikmen Yaylasının Öküzova Yaylası olarak Sakarya basınında yazılması bölge halkı tarafından tepki ile karşılandı.

Hendek Dikmen Mahallesinden başlayan Öküzovası Yaylasına kadar gidilip tekrar Dikmende biten yürüyüş sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan servis edilen haberde sadece Öküzova Yaylasından bahsedilmesi, Dikmen Yaylasında çekilen fotoğraflara Öküzova Yaylası yazılarak Dikmen ve Dikmen Yaylasının isminin geçmemesine Mahalle halkı tepki gösterdi.


Hendek Dikmen Mahalle Muhtarı Menderes Ayvaz yaptığı açıklamada, bu yıl 06-07 Ağustos 2016 günü 108. Yayla şenliğini düzenleyeceğimiz Dikmen Yaylasının Öküzova Yaylası olarak lanse edilmesi bizleri üzdü. Basın kuruluşları kendilerine servis edilen haberi yayınlamışlar, umarım Sakarya Büyükşehir Belediyesi basın bürosu haberi düzeltir.


Kendilerini telefonla birkaç kez arayıp uyarmama rağmen Hendek Dikmen Yaylasını neden Öküzova Yaylası olarak lanse ettiler bir anlam veremedim. Öküzova Yaylası Bolu iline ait bir Yayla. Hendek sınırlarında Öküzova Yaylası benim bildiğim kadarıyla da yok. Varış noktaları olabilir fakat Dikmende başlayıp Dikmende biten bir yürüyüşte Dikmen ve Dikmen Yaylasından hiç bahsedilmemesi beni ve Dikmen Mahallesi halkını üzmüştür. Bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184