Dolandırıcıların Yeni Hedefi Cenazeler

Cenaze haberlerini fırsat gören dolandırıcıların yeni hedefi cenaze sahipleri.

Dolandırıcıların Yeni Hedefi Cenazeler

Vefat eden Vatandaşların haber ve bilgilendirmeleri üzerinden cenaze sahipleri ile iletişim kuran dolandırıcılar cenaze sahiplerine ulaşarak “Rahmetli adına Kur’an Hatimi gerçekleştirildiğini belirterek, vefat eden kişinin yemin kefareti, tutamadığı oruç ve alamadığı helallikler” üzerinden kendilerince hayır hasenat yapıldığını ve bu nedenle ihtiyaç sahibi olduğunu belirttikleri hesap numaraları üzerinden acılı cenaze sahiplerinden destek isteyerek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

Müftülük uyardı

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Hendek İlçe Müftüsü Murtaza Gür tarafından yapılan bilgilendirmede, vefat eden Vatandaşlarımız üzerinden böyle işlerin yapılması bizleri derinden üzmüştür.

 Cenaze sahibi Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarla karşılaştıklarında Müftülüğümüzü bilgilendirmeleri ve Emniyet birimlerimizle irtibata geçmeleri doğru olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı herhangi bir İmam, Müezzin yada Kur’an Kurslarımızın böyle bir talebi olamaz, bu konuda Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz ifadelerine yer verdi.

Yazıklar olsun

Hendek’te yakın zamanda cenazeleri nedeniyle bu kişilerin kendilerine ulaştığını belirten Vatandaş, kendileri vefat eden yakınımız adına Kur’an hatmi gerçekleştirdiklerini ve varsa yemin kefareti ile tutamadığı oruçlar var ise helallik alabilmek amacıyla bizlere bir hesap numarası göndererek buraya destek vermemizi istediler.

 Böyle bir uygulama olmadığını bildiğimiz için kendilerine destek vereceğimizi belirterek İsim ve Adres bilgileri istedik fakat sonradan niyetlerinin farklı olduğunu öğrendik ve Savcılığa gerekli başvuruları yaptık.

Bu anlamda Vatandaşlarımız dikkatli olsunlar, gözlerini nasıl bir para hırsı bürüsüyse artık ölmüşlerimiz üzerinden bile dolandırıcılık yapmaya çalışıyorlar, yazıklar olsun ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2023, 18:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184