Domuz Sürüleri Korkutuyor

Hendek’te ekinlere dadanan domuz sürüsü Vatandaşların korkulu rüyası oldu.

Domuz Sürüleri Korkutuyor

Hendek Dikmen Mahallesi’nde vatandaşların bahçelerine ve ekinlerine dadanan domuz sürüsü mahalle halkını tedirgin ediyor.

Tedirgin yaşıyoruz

Edinilen bilgilere göre doğal ortamlarında aç kalan domuz sürüsü akşam saatlerinde mahalleye gelerek vatandaşların bahçelerini ve ekinlerini telef ediyor.

 Mahalle halkı, daha önceki yıllarda yaşanmayan bu durumun sebebini ise dağlarda meyvenin tükenmesine bağlıyor. Mahalleye dadanan domuz sürüsü, mısır, patates, fasulye gibi ürünleri tüketerek telef ediyor. Akşam saatlerinde sokağa çıkamaya korkan mahalle halkı domuz sürüsünün kendilerine saldırmasından endişe ediyor.

Dışarıya korkarak çıkıyoruz

Domuz sürülerinin evlerinin önüne kadar geldiğini ifade eden mahalle halkı, Patatesleri ve fasulyeleri yerinden sökmüşler. Mısır tarlalarına da zarar vermişler.

Şuana kadar bu bahçelere hiç domuz geldiğini hatırlamıyorum. Ama şuanda yaşadığımız evin kenarına kadar geliyorlar. Daha öncesinde hiç böyle bir şey yoktu mahallemizde.

Diğer komşularımızın da bahçelerine girmiş. Domuz sürüsü girdiği bahçe ve tarlalarımızı mahvetti. Dağlarda meyve yok bir şey yok ne yiyecek hayvanlar. Bu sene ilk kez böyle bir durumla karşılaştık.

 Bizde bu durumdan tedirginiz, akşamları dışarıya çıkarken saldırır diye korkuyoruz ifadelerine yer verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184