EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI

SAÜ Eğitim fakültesi öğrencileri kabulünün 94. Yıldönümünde istiklal marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u andı.

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANDI


İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü münasebetiyle Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından konferans salonunda program düzenlendi.

Programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Okur, Türkçe Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir, fakülte hocaları ve öğrenciler katıldı.


Katılımın yüksek olduğu program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte başladı.

Türkçe Bölüm öğrencilerinden Doğan Altun “Bir Gece” şiirini, Berru Zehra Cebeci “Bülbül” şiirlerini okudu. Mehmet Akif Ersoy’un “Küfe” adlı şiiri Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri Kamil Tosun, Emre Altuntepe, Kübra Özdemir, Merve Çifçi ve Ozan Kaya tarafından canlandırıldı. Programın anlam ve önemini ifade etmek için söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir İstiklal Marşı’nın kabul sürecini ve sonrasında yaşananlar üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Araştırmalar sonucunda hazırlanan sunumda Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili bugüne kadar değinilmeyen birçok önemli ayrıntı gündeme getirildi. Program, Eğitim Fakültesi adına Doç. Dr. Alpaslan Okur’un Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir’e çiçek takdim etmesiyle son buldu.


Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2015, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184