EGZOZ EMİSYON PULU DENETİMLERİ BAŞLADI

Sakarya Valiliği’nden konu ile ilgili basın açıklaması yayınlandı,

EGZOZ EMİSYON PULU DENETİMLERİ BAŞLADI


Sakarya İlimiz genelinde, Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği uyarınca, Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından, trafik ekipleri ile birlikte Egzoz Emisyon Pulu/Raporu kontrolü amacıyla 2018 yılı itibariyle denetimler yapılmaya başlanmıştır.


Denetimler, Beşköprü 32 Evler polis kontrol noktasında başlamış olup, ölçüm ve denetim faaliyetleri ilerleyen haftalarda da İlimizin farklı ilçe ve farklı noktalarında belli aralıklarla sürdürülecektir.


Hususi ve resmi otomobiller ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir, diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir olmak üzere yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonlarında, egzoz gazı emisyon ölçüm yaptırmak zorundadırlar.


Egzoz gazı emisyon ölçümlerini yukarıda belirtilen periyotlarda yaptırmayan ya da mevzuata aykırı konsantrasyonlarda emisyona sebep olan taşıt sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesi uyarınca, 2018 yılında uygulanacak idari yaptırım kararlarında ceza miktarları şu şekildedir

. Uygunsuz emisyon değeri nedeni ile kesilecek ceza miktarı 2.423 T

. Egzoz emisyon pulu/raporu olmadığı için kesilen ceza miktarı 1.206 TL

Vatandaşlarımızın her hangi bir idari yaptırım ile karşılaşmamaları için egzoz emisyon ölçümlerini yetkili istasyonlarda belirtilen periyotlarda ölçtürmeleri ve raporlarını araçlarında bulundurmaları gerekmektedir.

   

SAKARYA VALİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184