Ekim Meclisinde 16 Madde Görüşüldü

Hendek Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Başkanlığında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı salonunda yapıldı.

Ekim Meclisinde 16 Madde Görüşüldü

16 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediye Meclisinde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Rahatsızlığım nedeniyle arayıp soran mesaj atan herkese iyi dilekleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Soruları Cevaplandırdı

Başkan Babaoğlu meclis öncesi gündem dışı konularda kendisine yöneltilen Kent konseyi başta olmak üzere Hendek - Kampüs arası öğrenci taşımacılığı, Yenimahalle Beştepeler Caddesindeki yağmur suyu hattı çalışmaları gibi birçok soruyu cevaplandırdı.

Kent Konseyi Ve Proje Toplantısı

Öncelikli olarak kent konseyi ile ilgili soruyu cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “ Kent konseyi ile ilgili hazırlıklarımız bitti sadece liste üzerinden uzun zaman geçtiğinden dolayı arkadaşlarımız onu revize ediyor.

Bir dahaki meclis toplantısına hazır olacak. Proje Toplantısını ise arkadaşlarımız hastalığım nedeniyle bana gösteremedikleri için yapamadık. İkisini aynı anda yapabiliriz. Meclis üyelerimizde bu toplantıya katılır. Kent konseyimizle birlikte ikisini bir arada çıkarabileceğimizi düşünüyorum sizler içinde uygun olursa ”diye konuştu.

Hendek – Kampüs Öğrenci Servisi

Hendek – Kampüs arası öğrenci taşımacılığı hakkındaki soruyu yanıtlayan Babaoğlu” Hendek Belediyesi tarafından daha önce kampüse öğrencilerin taşındığı araçların iptal edilmesi açıkçası bugün yaşadığımız sorunun aslında aynısı. Büyükşehir Belediyesi haklı olarak kendisine bağlı halk otobüslerinin belirlenmiş olan güzergâhların dışına çıkmaması tıpkı Hendek Belediyesinin araçlarının olduğu gibi belirlenen güzargahların dışına çıkması hukuki olarak ve iş güvenliği açısından da sakıncalı. Büyükşehir Belediyesi, Hendekten kalkacak araç yolcuları alır gideceği yere kadar götürür, oradan sonrasını ise şehir içindeki o hatta bulunan dolmuşlarla gitmesi gerekir izahını yapıyor bize. Ancak şöyle yapabilirsiniz deniyor, “ S” plakalı araçlarınız var ise bünyenizde (Servis Plakalı) onların güzargah sorunu yok. İstediğiniz yerden istediğiniz yere gidebilirsiniz. Fakat bizim bünyemizde “S” plakalı bir aracımız yok. Sadece “J” plakalı araçlarımız var Hendek –Adapazarı arasında çalışan ve Büyükşehir’in denetiminde olan Gül Kooparatifinin araçları. Kısacası bizim bir yerden başka bir yere servis ya da yolcu taşımacılığı yapma yetkimiz yok. Allah korusun o güzergâhların içerisinde başımıza bir şey gelse ne yaralananlara ne de vefat söz konusu olduğunda üstesinden kalkacağımız bir durum olmaz. İtfaiye, Su ve Kanalizasyon, Cenaze Hizmetleri gibi birçok konu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu konuda tıpkı onlar gibi bu konuda da yetki onlarda. Ekiplerimiz Büyükşehir Belediyesi ile iletişim halinde Büyükşehir Belediyesi nasıl bir yöntemle mağduriyeti giderebiliriz düşünüyorlar ve konu hakkında çalışıyorlar hemen bir günde olmuyor maalesef neticesini bekliyoruz” dedi.

Yenimahalle Beştepeler Caddesi

Başkan Babaoğlu’na sorular diğer sorulardan biri olan Yenimahalle Beştepeler caddesinde devam eden altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkındaki soruları cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “ Beştepeler Caddesinde uzun zamandır zemindeki daha önce yapılan parkelerin artık ömrünü doldurması sebebiyle bir tadilat ve düzenleme düşünüyorduk. Yağmur suyu hatlarının da yapılıyor olması da bu yenilememizin daha çabuk gerçekleştirilmesini sağladı. Kısa zaman içerisinde o mahalleye sokağa gelip, arkadaşlarımızla görüşeceğim inşallah” diye konuştu.

Ankaraya Gideceğiz

Başkan Babaoğlu, “ Yeşilyurt’taki çalışmamız biliyorsunuz ki teknik bir çalışma arkadaşlarımız bu çalışmayı devam ettiriyor. Milli Eğitim ile de görüşüyoruz. Neticelendiği takdirde sizlerle paylaşacağız. Son olarak Kargalı Mahallesindeki doğalgaz çalışmaları hakkında İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne çalışmaların durumunu soran Başkan Babaoğlu, “Kargılıhanbaba Mahallemiz için imar planı gerekiyor, 2020 yılında İlgili Bakanlığa yazı yazdık fakat kamu yararı kararı olduğu için bir dönüş yapılmadı yöntem değiştirdik direk Uzuncaorman ve Kargalıhanbaba’nın köy yerleşik alan sınırı kırsala çevrilip hiç bakıma gerek duyulmadan imar planı yapılacak.

Plan değişikliği ise şuan Büyükşehir Belediyesinde askıda 1 ay sonra imar planı çalışmaları başlayabilecek” şeklinde cevap aldı. Başkan Babaoğlu ise Bakanlığa gittiğimizde bizzat konuyu kendim konuşarak çözüme kavuşturacağım dedi.

Türkay, Kentsel Dönüşüm Ve Toplu Konut

Hendek Belediyesi İştiraki olan Türkay A.Ş yönetimi ile ilgili sorulan soruyu cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “ Belediyemize ait Türkay A.Ş’de Yönetim Kurulu Başkanımız Hızır Çağrı Güngör devam ediyor. Genel Müdür olarak 25 yıllık bankacılık tecrübesi olan finans ve mali işler konusunda alanında deneyimli Hendekli olan Muammer Sarı arkadaşımızı aybaşı itibari ile başlatmış bulunuyoruz. Onun dışında yönetimde başka bir değişiklik söz konusu değil. Hayırlı ve uğurlu olsun şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümle ilgili sorulan soruyu cevaplandıran Başkan Babaoğlu, “ Kentsel dönüşümle ilgili imar planlarımız şuan büyükşehirde askıda. Geldiğimiz günden bu yana başladığımız imar planı çalışması son aşamasına geldi ve 5 binlik Büyükşehir Belediyesinde komisyonda yaklaşık 5,6 ayda tamamlanacak. Toplu konutla ilgili ise yasal çalışmalarımız tamam başlamamıza bir engel yok. Son işlemlerimizi de tamamladık artık başlayacağız” şeklinde konuştu.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1,2,3,4 ve 5’nci Maddesi olan “Hendek Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişikliğinin görüşülmesi, Hendek Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişikliğinin görüşülmesi ve Hendek Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği değişikliğinin görüşülmesi, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince boş kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9, 10 ve 11. maddesi gereğince dolu kadro değişimi yapılmasının görüşülmesi maddeleri tek seferde okunup oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 6 ve 7. Maddesi olan, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun Mahalli İdarelerde Sözleşme imzalanması çerçevesinde Belediye Başkanının Yetkili Memur Sendikası ile Belediyemiz arasında Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi ve İlçemizde mülkiyeti Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Sakarya İl Müftülüğü, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile protokoller yapılması için Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na yetki verilmesinin görüşülmesi maddeleri de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 8,9 ve 10. Maddeleri komisyondan geldiği şekliyle kabulü teklif edildi ve kabul edildi. Gündemin 11. Maddesi olan, İlçemiz Yağbasan Mahallesi’ne ait alanda yapılacak İmar Plan Değişikliği ile ilgili 17.12.2019 tarih ve 146/7 sayılı Toprak Koruma Kurulu Kararına binaen Kamu Yararı Kararı alınmasının görüşülmesi maddesi de oy birliğiyle kabul edilirken, Gündemin 12,13,14 ve 15. Maddelerinin tek seferde okunup imar ve bayındırlık komisyonuna havalesi teklif edildi.

Gündemin 12,13,14 ve 15. Maddeleri oy birliği ile imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesi olan 16. Gündem maddesi İlçemiz Başpınar Mahallesi 283 ada 16 numaralı parselin resmi kurum alanından belediye hizmet alanına dönüştürülmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184