EL ELE ENGELLİLERLE YAŞAM DERNEĞİNDEN KINAMA

Hendek’te önceki gün El ele Engellilerle Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan bayanın, ulaşımda Özel Halk Otobüsü şoförünün kendisine aşağılayıcı ve rencide edici davrandığını söylemesinin üzerine Hendek El ele Engellilerle Yaşam Derneği yönetimi açıklama yaptı.

EL ELE ENGELLİLERLE YAŞAM DERNEĞİNDEN KINAMA


Hendek El ele Engellilerle Yaşam Derneği Yönetimi yaptığı açıklamada Engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla, Engellilik ve engelli yurttaşlarımızın sorunları, yalnızca engellileri ve aileleri değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, sosyal istihdamdan, sosyal hizmetlere kadar ele alınması gerekiyor.

Sosyal Devletin bir gereği olarak, yasal düzenlemelerle getirilen hak ve olanaklara karşı karşıya geldiğinde desteğin en fazla ihtiyaç duyan toplum kesimini oluşturmaktadır.

Özellikle altını çizerek belirtmeliyiz ki, toplumsal destek sistemlerinin yetersizliği, toplumun dışlayıcı tutum ve davranışları engelli bireyin topluma katılmasını önler. Engellileri anlamak için şöyle bir gözlerinizi kapatın. Muhakkak bunun cevabını yüreğinizde hissedeceksiniz.

Ve halen özel halk otobüslerinde zulümler sürüyor. Bu duyarsız ve aşağılayıcı davranış Derneğimizin adına yapılıyorsa, engelli vatandaşlarımıza neler yapılıyor bilinmez. Kınıyoruz ve Duyarlılık bekliyoruz ifadelerine yer verdiler.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184