Elektrikli Bisikletlerde Ehliyet ve Plaka Zorunluluğu

Motor gücü 0.251-4 KW arasındaki elektrikli bisikletlere plaka ve ehliyet zorunluluğu.

Elektrikli Bisikletlerde Ehliyet ve Plaka Zorunluluğu


Sakarya Valiliği ve Sakarya Emniyet Müdürlüğünden Elektrikli bisiklet kullanan sürücülere uyarı.

Karayolları Trafik Kanununa göre; motorlu bisiklet (mopet) olarak tanımlanan motor gücü 0.251-4 KW arasındaki elektrikli bisikletlerin tescil plaka çıkarma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu araçları kullanan kişilerin de sürücü belgesi bulundurması zorunludur.

İlimizde, 1 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında yapılan denetimlerde eksiklikleri nedeni ile çoğunluğu elektrikli bisiklet olmak üzere 111 mobilet ve motosiklet trafikten men edilmiştir.

İl merkezinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaların yapılan analizlerinde;  toplam kazaların %40’ını elektrikli bisiklet, mobilet ve motosikletlerin karışmış olduğu kazaların oluşturduğu anlaşılmıştır. Aynı tarihler arasında bu araçların karıştıkları kazalarda: 66 (altmışaltı) vatandaşımız yaralanmış, 1(bir) vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir.

Kazaların önlenebilmesi ve olası kazalardaki can ve mal kayıplarının önüne geçilebilmesi için bisiklet, elektrikli bisiklet, motosiklet ve motorlu bisiklet türü araçların denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilecektir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bahse konu hususlara dikkat etmeleri kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 14:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin
Hüseyin - 3 yıl Önce

Sıfıralınan elektirikli bisiklete pilaka hemen takılırmi

ferhat gökçe
ferhat gökçe - 1 yıl Önce

slm ben volta vsm aldım sıfır ehlıyet ruhsat plaka gerektirmez diyordu ama calınma kaybolma gibi sorunları engellemek amacı ıçın ruhsat cıkarmak için gerekli belgeler bana gönderildi şimdi ben buna plaka ruhsat cıkartacam ama ehlıyet gerekırmı
220 vat ve hızı 25 şi geçmiyor ayrıca pedal destekli
yani plaka ruhsatı guvenlik için cıkaracam ama ehlıyet gerekırmı

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184