En Güzel Mektupları Onlar Yazdı

Hendek Kaymakamlığı, Hendek Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve PTT Çalışanları Dayanışma Derneğince İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyinde yapılan Şehit Ali Gaffar Okkan Ödüllü Mektup Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

En Güzel Mektupları Onlar Yazdı

Törene Yoğun Katılım

A. Gaffar Okkan Ödüllü Mektup Yarışması Ödül töreni Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah/Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Törene Şehit Ali Gaffar Okkan’ın ablası Sebahat Arslan, Şehidimizin kardeşi Gülsüm Özger’in yanı sıra; Hendek Kaymakam V. Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Erdem Güler, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Sakarya Şube Başkanı Gazi Mustafa Çolak, Gaziler, PTT-DER Genel Başkanı Mustafa Bayraktar, PTT-DER İl Başkanı Mustafa Çodur, MHP Kaçep Komisyon Başkanı Zübeyde Gürbüz, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe protokolü, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehitlerimiz İçin Dualar Edildi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Okunan duaların ardından Hendek ve PTT Çalışanları Dayanışma Derneğini tanıtan sunum yapıldı. Şehit Ali Gaffar Okkan belgelisinin sunulmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Törende ilk olarak konuşan PTT Çalışanları Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Bayraktar, “Vatan, millet ve bayrak sevdalısı Şehit Ali Gaffar Okkan’ı anmak, anlamak için burada bulunuyoruz. Bu vesileyle törenimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Babaoğlu: Rahmetle Anıyorum

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise, “Şehidimizi unutmamaya ve unutturmamaya çalışıyoruz. Gençlerimize bizden sonra ki nesillerimize de Ali Gaffar Okkan ve diğer şehitlerimizin isimlerini ve neler yaptıklarını her fırsatta hatırlatmaya gayret gösteriyoruz. Kaymakamlığımız, Belediyemiz, PTT Çalışanları Derneği ve ilgili kurumların işbirliğinde düzenlenen, 'Şehit Ali Gaffar Okkan Mektup' Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek için bugün buradayız. Bu anlamlı organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, Şehidimiz Ali Gaffar Okkan'ı ve tüm Aziz Şehitlerimizi bir kez daha Rahmetle anıyoruz” dedi.

Kaymakam Güney: Teşekkür Ediyorum

Son olarak konuşan Hendek Kaymakam V. Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, “ Şehidimiz Ali Gaffar Okkan tüm Türkiye’nin ve Aziz Milletimizin gönlüne taht kurmuştur. Bu topraklarda her vesileyle anmaya devam edeceğiz, yakınlarının hep yanında olacağız. Bugünde anlamlı bir etkinlikte değerli öğrencilerimiz kendi duygu ve düşüncelerini mektuplarla ifade ettiler. Bu vesileyle Şehit Emniyet Müdürümüzü bir kere daha yâd ediyoruz. Tüm öğrencilerimize böyle bir etkinlikle oldukları için Belediyemize ve PTT teşkilatının buna vesile olması nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüller Verildi

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Şehit Ali Gaffar Okkan için yazılan mektuplar okunduğu sırada salonda duygu dolu anlar yaşandı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri törene katılan protokol tarafından takdim edilirken, Şehidimizin ablası Sebahat Arslan’a, Kaymakam Güney’e ve Belediye Başkanı Babaoğlu’na hatıra plaketi hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184