Engelli Olmak Engel Değil

Engelli olmak, bir engel değil, aşılması gereken bir düşüncedir.

Engelli Olmak Engel Değil

Engelli bireylerimizin meselesinin sadece engellilerin değil aileleri başta olmak üzere toplumun her kesiminin meselesi olduğunu içdenlikle belirtmeliyim.

Engelli kaderdaşlarım, yaşadıkları fiziki ve zihinsel engelleri aşmak için her gün tazelenen gayretleri ile engelli ailelerimiz ise gösterdikleri dayanışma ve fedakarlıklarıyla hepimize örnek oluyorlar değerli arkadaşlar.  Sanatta, sporda, iş dünyasında, sivil toplumda, çalışma hayatında engelli kaderdaşlarımın başarılarıyla daima onur ve mutluluk duymaktayız.

Doğuştan veya sonradan engelli  bir birey olmak, hiç kimsenin kendi isteği ile olan bir durum değildir. Gelecekte başınıza nelerin gelebileceğini, ne olacağını bilemesiniz. Bugün için sağlam bir vücuda, sağlıklı bir bedene sahip ola bilirsiniz ama yarın başınıza gelebilecek kötü bir hadiseden dolayı engelli birey olma ihtimaliniz yüksektir.

Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız.

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Toplumun ve bireylerin engellilere bakış açısı da önemlidir.

Bir toplum engellisine acıyarak bakar ve yardıma muhtaç biri olarak görürse, engelli vatandaşlarımız özgüvenini yitirir. Bu nedenle onlara acıyarak bakmak yerine, manevi destek sunmalıyız.

Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için inanın küçük, büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır.  Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz.

Bu özel haftanın engelli kaderdaşlarıma karşı insani sorumluluklarımızın yılda bir defa değil her gün ve her an farkında olmamıza vesile olacak bir hafta olmasını umuyorum.

Tüm engelli kaderdaşlarımın 10-16 mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla selamlıyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte huzurlu bir gelecek diliyorum...

Rehber, Bilgisayar Yazılımcısı, Koordinatör, Milli Yüzücü, Yusuf Durdurmuş.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184