Engelli Vatandaşa Özel Pusula

Hendekli görme engelli Vatandaş özel geliştirilen pusula ile oyunu kullandı.

Engelli Vatandaşa Özel Pusula

Hendekli görme engelli Yusuf Durdurmuş, "Görme engelliler ilk defa bir birey olarak sayılıp, hiç kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan oy kullandılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için tüm Türkiye’de olduğu gibi Hendek’te de Vatandaşlar oylarını kullandı.

Hendek Martinler Mahallesi Fatih İlk ve Ortaokulu 1118 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Türkiye’de ilk defa

Bu anlamda Hendek’te ikamet eden 32 yaşındaki görme engelli Yusuf Durdurmuş, görme engelliler için özel olarak geliştirilen oy pusulası şablonu ile oyunu kullanırken, ilk defa özel geliştirilen oy pusulası şablonu ile oy kullandığını belirten görme engelli Yusuf Durdurmuş, "Cumhuriyet tarihinde ilktir. Görme engelliler ilk defa bir birey olarak sayılıp, hiç kimsenin etkisi altında, baskısına kalmadan ilk defa oy kullandılar.

 Oy pusulası tamamen görme engelli bireylerin rahatlığı için düşünülmüş. Görme engelli bireyler çok rahat oy kullanabiliyorlar. Bunu ilk defa ben kullandığım için ilk defa gördüm. Bu pusula yuvarlak bir deliklerden oluşan bir pusuladır. İki tane pusula var.

 Birinde dört delik var, bir tanesi de fazla delik var. Bunu görme engelliler, oradaki sandık görevlilerinden, partilerin isimlerini ve sıralamalarını öğrenerek diledikleri şekilde, özgür bir şekilde kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan oyunu kullanabilirler" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184