Engellilere Saygı, İnsanlığa Yapılmış Saygıdır

Engelliler Haftası nedeniyle Hendek’te düzenlenen etkinlikler oldukça renkli geçti.

Engellilere Saygı, İnsanlığa Yapılmış Saygıdır

Ortopedik Engelliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Sakarya Şubesi'nin "Engelliler Haftası" münasebetiyle düzenlediği etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Ortopedik Engelliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Sakarya Şubesi ile Armoni Organizasyon’un iş birliği ile Hendek Gençlik Merkezinde düzenlenen programa, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sivil Toplum İlişkiler Müdürü Muradiye Ötün, Sakarya Emekliler Derneği Başkanı Sinan Turan, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve Özel Eğitim Okulları Öğrencileri katıldı.

Gönüllerince eğlendiler

Oldukça renkli geçen programda çocuklara bir kısım hediyelerle birlikte okuma ve boyama kitapları verildi. Çocukların eğlenmeleri ve güzel vakit geçirmeleri adına da palyaço gösterileri sunuldu. Kendileri için kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenerek güzel vakitler geçirdiler.

Engellilere saygı, insanlığa saygıdır

Ortopedik Engelliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Sakarya Şube Başkanı Murat Polat, engelli doğmak veya sonradan engelli olmanın kimsenin kendi iradesi içinde gelişen seçim ve isteği doğrultusunda olmadığına vurgu yaparak, şunu hiçbir zaman unutmamalıyız; engeli olmayan herkes her an için bir engelli adayıdır. Bu nedenle engelleri ortadan kaldırmak, bu yönde çaba sarf etmek ve hayatı engelliler adına daha yaşanabilir kılmak duyarlı tüm toplumların ortak sorumluluğudur. Bu vesile ile 'Engelliler Haftasında' ülkemizde ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz ve bizleri hiç bir koşulda yalnız bırakmayan ailelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184