Esnaflar Demirel’le Devam Dedi

Kongreye tek liste ile giren Mehmet Yaşar Demirel güven tazeledi.

Esnaflar Demirel’le Devam Dedi

Hendek Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kuruluna tek liste ile giren mevcut Başkan Mehmet Yaşar Demirel, oy çokluğu ile güven tazeleyerek yeniden Başkan seçildi.

Hendek Gençlik Merkezi (HGM) düzenlenen Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kuruluna Hendek Belediyebaşkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sakarya Esnaf Odaları (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, STK Temsilcileri ile Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Üyeleri Esnaflar katıldı.

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulunun Divan Başkanlığını Ali Yılmaz, Kâtip Üyeliklerini ise Cemil Varlıca ile Hasan Ayar yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından gündem maddelerinin okunması ve oylanmasının ardından seçimlere geçilirken, seçim öncesinde gündem dışı söz alan konuşmacılara yer verildi.

Esnaflar adına Deprem bölgesine 700 Bin TL destek

Kongrede konuşan Başkan Mehmet Yaşar Demirel, Genel kurula onur verdiğiniz için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim.6 Şubat’ta ülkemiz asrın felaketiyle karşılaştı ölenlere rahmet yaralılara şifa diliyorum. Devletimiz gerekenleri yapıyor, yapmaya da devam ediyor. Şunu belirtmek istiyorum, sizlerin adına gerek esnaf odası, gerek esnaf kefalet kooperatifi olsun Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda deprem bölgelerine destek amacıyla 700 Bin TL destek gönderdik ifadelerine yer vererek kongreye katılanlara teşekkür etti.

Esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Kongrede söz alan Hendek Halk Bankası Müdürü Özkan Karakoç, tüm katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Halk Bankası olarak kuruluşumuzun amacı esnafımızın yanında olmaktır. Kuruluşumuzdan bugüne kadar sürekli olarak esnafımızın yanında olduk, bundan sonrada yanında olmaya devam edeceğiz ifadelerine yer verdi.

Kooperatif yerdeydi Göğe çıktı

Kongrede söz alan SESOB Başkanı Hasan Alişan, ilk kez bu kadar güzel bir genel kurul gördüm. Ben bu uyumu, bu ahengi ve bu birlik beraberliği tebrik ediyorum. Esnaf Kefalet Kooperatifi yeri düne kadar kapalıydı, geçmişi hatırlayın. Ve bugün bölge birlik başkanımız söyledi Sakarya’da ikinci sırada. Ben Sakarya Esnaf Odaları sıfatıyla buradayım ve ben üçüncü sıradayım, onlar ikinci sırada. Ben daha çok çalışacağım, inşallah önce ikinci olup onları geçmeye çalışacağım, nasip olursa da birinci oluruz. İki olmadan bir olunmaz. Öncelikle vurgulamak istiyorum güzel bir genel kurul icra ettik. Tahmini bütçe 1 Milyondu, 2 Milyonun üstüne çıkmış. Bu o kadar kolay bir şey değil, arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kutluyorum. 6 Şubat’ta asrın felaketiyle karşılaştık. Sakarya olarak üstümüze düşeni yaptık çünkü bu depremi en iyi biz anlarız. Hayatını kaybeden Vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah şifa versin. Hendek Esnaf Kefalet Kooperatifi yerde idi, göğe çıktı. Tüm arkadaşları tebrik ediyorum ifadelerine yer verdi.

Herkese teşekkürler

Kongrede söz alan 25. Dönem Sakarya Milletvekili ve Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, uzun süredir esnafımızı görmeyi bu genel kurul ile yakaladık. Astın felaketi olan ve 10 ilimizi kapsayan o depremle alakalı o bölgedeydim, oradaki çalışmaların içersinde bulundum. Hendek’ten de arama kurtarma ekiplerimiz vardı, Allah razı olsun, 20 kişiye yakın enkaz altında insan çıkardılar. Bu çalışmayı en iyi bilen Sakarya. 17 Ağustos’ta bu asrın felaketinin bir benzerini yaşadık. Ben buradan Mehmet Yaşar Demirel kardeşime bir kez daha teşekkür eder, Cemil kardeşime de ayrıca teşekkür ederim birlikte çalıştığımız için. Türkiye’nin en modern OSB’sini beraber kurduk, bu birliğin faydasını Hendek gördü. Hendek Halkının 18  uygulaması ile de şu anda deprem bölgesini gezdiğimde çadır koyacak yer yok. Hendek’te her adada çadır koyacak beklentiler oluşturacak yerlerin birlikte yaptık. Bugünkü Hendek’i bu duruma gelmesi siyasi partilere STK’lara, Hendek halkına çok teşekkür ederim diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Kooperatif ortaklarının çoğunluğunun tek liste ile gerçekleştirilen açık oylama sonucunda mevcut Başkan Mehmet Yaşar Demirel güven tazeleyerek Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin yeniden Başkanı oldu.

Yönetim Kurulu Asil

1.Mehmet Yaşar Demirel, 2.Mustafa Turnacı, 3.Kenan Coşkun, 4.Mehmet Dere, 5.İbrahim Özbek

Denetim Kurulu Asil

1.Huri Hacıoğlu

2.Aykut Ayar

Bölge Birliği Temsilcileri

1. Mehmet Yaşar Demirel

 2. Mustafa Turnacı

3. İbrahim Özbek

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184