Esnaflarımızın Değeri Anlaşıldı

Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, koronavirüs ile mücadelede Esnaflarımızın önemi ortaya çıktı.

Esnaflarımızın Değeri Anlaşıldı


Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel
içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde mahalle bakkalı ve küçük esnafın değeri daha iyi anlaşıldı.

Her mahalleye şube açan zincir marketler yüzünden mahalle bakkallarının ve küçük esnafın işleri zorlaştı. Ulusal marketlerle rekabet gücü olmayan küçük esnaf, kepenk kapatma noktasına geldi. Küçük esnafın sıkıntılarını gördüğümüz için, onlarla ilgili çalışmalar başlattık. Özellikle işleri bozulan esnaflarımızın ayakta durmaları için onlara, düşük faizlerle Hendek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi kullanmaları için yardımcı olduk. Basına yaptığımız açıklamalarda, esnaflarımızdan alış veriş yapın.

Zincir marketler kötü günde yanınızda olmaz. Sizin cenazenize, düğününüze küçük esnaf gelir. Ulusal marketlerden veresiye 1 ekmek alamazsınız ama, mahalle bakkalınıza veresiye defteri açtırırsınız. Mahallelerinizdeki Bakkal Amcaları ve küçük esnafları yaşatalım, diye halkımıza seslendik. Hatta bu konuyla ilgili kampanya başlatmayı düşünürken Koronavirüs salgını ortaya çıktı dedi.

Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, bu konuşmasıyla özellikle, yıllardır mahalle kültüründe var olan Bakkal Amcalara vurgu yaptı.

Koronavirüs salgını, Başkan Demirel’i haklı çıkardı

Büyük zincir marketler ve Ulusal marketler raflarındaki ürünlere zam yaparken, küçük esnaf zam yapmadı.  Bakkal amcalar raflarındaki malları, fiyat değişikliği yapmadan zamsız bir şekilde sattı. Esnaflık, Ahilik Kültüründen gelir. Ahilik kültüründe, iyi ahlaklı olma esası vardır.

Ahilik kültüründe iyilik ve yardımlaşma vardır. Ahilik Kültüründe doğruluk ve dürüstlük vardır. Esnafları zincir marketlerden ayıran en belirgin özellik Ahilik kültürüdür. Küçük esnaf, kötü gün dostudur.


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 17:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eser
Eser - 4 yıl Önce

asıl esnaf vatandaşın değerini anlasın.
o taraftan değil bu taraftan bakın olaya.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184