Farkındayız Yanınızdayız

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle yayınladığı mesajda engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Sadece 3 Aralık’ta değil her zaman farkındayız, yanınızdayız ve bir telefon kadar yakınız” ifadelerine yer verdi.

Farkındayız Yanınızdayız

Projelerde Özel İlgi

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Engelli vatandaşlarımızın şehir yaşamında hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılması noktasında çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Babaoğlu, “Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde engelli vatandaşlarımıza özel ilgi gösteriyoruz. Hayatın her alanında engelli vatandaşlarımıza engel olacak unsurlara karşı tedbirler alıyor, onların kentle bütünleşmesi ile sosyal ve iş hayatına adaptasyonlarını güçlendirecek adımlar atıyoruz” dedi

Yalnız Bırakmıyoruz

Göreve geldikleri süre boyunca engelliye yönelik hizmetlerde artışlar olduğuna dikkat çeken Babaoğlu, “Zorlu bir pandemi süreci geçiriyoruz. Engelli vatandaşlarımız kısıtlamalar nedeniyle evlerinde kalmak zorunda kaldı. Bu süre içinde kendilerine yönelik özel ekipler oluşturup, tüm taleplerine yetişmeye çalıştık. Hasta olan 685 engelli vatandaşımıza ulaşım imkanı sağlayarak, ihtisas hastanelerinde tedavi olmalarına imkan sağladık. Engeli vatandaşlarımızın akülü-tekerlekli araçlarını 640 kez bakıma aldık, 29 vatandaşımıza akülü araç teslim ettik. Bu sayede istihdam oranı artarken, buna katkı sağlayacak her türlü girişimi destekledik, destekliyoruz” dedi

Hayatın Her Alanında

Babaoğlu, “Yürüteç, tekerlekli sandalye, motorlu yatak gibi 611 kez destekte bulunduk. Hendek’imizde düzenlenen sosyal etkinliklere katılmak isteyip imkanı olmayan engelli vatandaşlarımıza ulaşım desteği vererek sosyal etkinliklerimize katılmalarına imkanlar sağladık. Evde temizlik hizmetleri dahil hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu hissettiriyoruz” diye konuştu.

Asli Görevimiz

Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini anlatan Başkan Babaoğlu, “Verdiğimiz bu hizmetler bizlerin asli görevidir. Engelli kardeşlerimiz en güzel ve en iyi hizmetleri hak etmektedir. Sağladığımız faydalar büyük fedakârlıklar gösteren engelli ailelerine az da olsa manevi destek sağlamaktır. Onların ulvi bir görevi yerine getiriyor olmasından gurur duyuyoruz. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde değil her zaman farkındayız, yanınızdayız, bir telefon kadar yakınız” ifadelerine yer verdi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184