FEDERASYON BAŞKANI HENDEK’TE

3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Türkiye’ye gelen Avrupa Elele Engellilere Yardım konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği yönetimi ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

FEDERASYON BAŞKANI HENDEK’TE


Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla, her yıl 3 Aralık tarihinde kutlanan “Dünya Engelliler Günü” etkinliklerine katılmak için, Hendek İlçesine gelen Avrupa Elele Engellilere Yardım konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, son anda etkinlik ileri bir  tarihe ertelenince, Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği yönetimi ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hendek Atlantis kafede bir araya gelen Yönetim Kurulu üyelerine bir konuşma yapan Genel Başkan Cengiz Hocazade, Almanya’da 25 yıldır faaliyet gösteren derneğimizin çalışmalarını şöyle ele aldığımızda, Devlet bu engellilerin tamamına ve ailesine her türlü desteği veriyor. Ailelerin hiçbir sorunu yok. Ne araba sorunu var, nede maddi bir sorunları var. Devlet Sosyal bir Devlet ve bize proje karşılığında her yıl 2500 ila 7500 avro para yardımı veriyor. Tabi bu para yetiyor mu tabii yetmiyor. Bizim yıllık giderimiz 80 bin avro falan oluyor dedi.

Başkan Hocazade, Biz engellileri sosyal hayata kazandırmak için bir takım etkinlikler yapıyoruz. Biz Dernek olarak Türkiye’deki 81 ilden 60 iline yardım götürüyoruz öyle il falanda seçmiyoruz. Nerde engelli var bir şeye mi ihtiyacı var biz Almanya’dan gönderiyoruz. Tabii durumu çok iyi olan ailelere göndermiyoruz, engelli aracın parasını verirse gönderiyoruz. Ama gerçekten hiç imkânı olmayan engellilere yardım yapıyoruz ve arabasına kadar gönderiyoruz. Yeni açtığımız Hendek şubemizi de kutluyorum güzel çalışmalar yapıyor ve bizde Federasyon olarak desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Biz bu geminin içerisinde bir aileyiz hep birlikte engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Ya en iyisini yapacağız, Ya en iyisini yapacağız başka bir alternatifimiz yok bizim. Bu akşam bir gece düzenleyecektik ama maalesef elim bir olaydan dolayı gecemizi ileri bir tarihe erteledik. Bunda da bir hayır vardır diyoruz. Arkadaşlar sizlerden bir ricam var, gerçekten engelli ailesinin durumu çok çok kötü ise bunlara yardım edelim, biliyorsunuz bunun birde vebali var onun için çalışmalarımızı titizlikle yapmamız gerekiyor dedi.

“Engelsiz Toplum Projesi”
Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, konuşmasında şunları söyledi, Bu akşam yapacağımız, engellilere etkinlik programımızı İlçemizde elim bir olaydan dolayı ileri bir tarihe erteledik dedi. Başkan Aygen, Hendek’te Engelsiz Toplum Projesine start verdik ve çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlu olsun, huzur ve mutluluk getirsin hepimize. Hepimiz ne yapmamız gerektiğini. Nasıl nasıl davranmamız gerektiğini ve neler düşünmemiz gerektiğini biliyoruz. Bu yönde de yavaş yavaş herkes görevini hakkıyla yapmaya çalışıyor ”dedi

“Biz Hayatımızı Kendimize Göre Dizayn Ediyoruz”
“Biz hayatımızı engelli değilmişiz gibi, kendimize göre dizayn ediyoruz” diyen Başkan Aygen, “Engellilerimize yönelik düzenlemeleri sadece hükümet binasında değil, hem şehrimizde, hem binalarımızda, hem yollarımızda bunu yapmamız lazım. Engelsiz bir şehir, engelsiz binalar, engelsiz okullar ve engellilerin gidebileceği alanları inşa etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu
Başkan Aygen, İnsana ne olursa olsun eğilince, onunla beraber olunca, gönül birliği kurulunca güzel eserler ortaya çıkıyor. Bu evlatlar ve bu insanlar bizim insanımız. Bu insanlara sahip çıkmak, hepimizin, toplumumuzun görevidir.  Ama gelişen Dünya engelliye bakışı da değiştirdi. Aslında bunu birazda onlar başardı. Onların mücadelesi toplumu değiştirdi, geliştirdi ifadesini kullandı.
Toplantının sonunda Sakarya Karasu Halk Ozanı Rıdvan Kır, Engelli Türküsüyle toplantıya renk kattı.
Toplantıya, Avrupa Elele Engellilere Yardım  Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen, Elele Engellilere Yardım Federasyonu Kurucu Onursal Başkanı Saadet Günel, Ak Parti Hendek Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şube Başkanı Sibel Özkal, Engelliler Birlik Federasyonu Genel başkan Yardımcısı Mustafa Akşit, Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Avrupa Elele Engellilere Yardım  Konfederasyonu Genel Başkanı Cengiz Hocazade, Hendek Elele Engellilerle Yaşam Derneği Başkanı Esin Aygen’e katkılarından dolayı Plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184