Fındık Arazilerinin Planlanması Fındık Üretimi

Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, fındık arazilerinin planlanması ve fındık üretimi konusunda seminer düzenlendi.

Fındık Arazilerinin Planlanması Fındık Üretimi


Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda düzenlenen eğitime Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula ve Yönetimi, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.
Programın açılışında konuşan Hendek Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Recep Ali Aydın, fındık üretimin Hendek ve ülkemiz adına çok önemli olduğunu ifade ederek, üreticiler için bu seminerlerin artarak devam edeceğini söyledi.
Soruları cevapladı

Daha söz alan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin, fındık üretimin Doğu Karadeniz bölgesinde ders olarak müfredata dahil edilmesi görüşünü bir kez daha dile getirdi. Modern tekniklerle fındık üretimi yapılmasının gerektiğini anlatan Şahin, Fındık üretiminde alınan verim her geçen gün geriye gidiyor. Devletimizin tarafından üreticilerimiz desteklenmeli, üreticilerimizde artık mutlaka modern üretim tekniklerine geçiş yapmalıdır dedi. Şahin detaylı bilgilendirmelerin ardından üreticilerin sorularını da cevaplandırdı.
Borsa Başkanı

Programa katılan Borsa Başkanı Âdem Sarı, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’na hassasiyeti nedeniyle teşekkür ederek, Çiftçimizin geleceğini ilgilendiren bu tür programları her zaman destekliyoruz. Hendek Belediyesi de Türk Tarımı için hayati önem taşıyan fındıkla ilgili eğitim düzenledi. Bu programların artarak devam etmesini temenni ediyorum dedi.






Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184