Fındıkta Doğru Tarım Projesi Eğitimleri Tamamlandı

Hendek Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanmış olan "Fındıkta Doğru Tarım" projesi son eğitim gününde Hüseyin Şeyh Mahallesinde uygulama bahçesinde gerçekleştirildi.

Fındıkta Doğru Tarım Projesi Eğitimleri Tamamlandı

Hendek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün "Fındıkta Doğru Tarım" Projesi kapsamında, Hendek Belediyesi tarımsal hizmetler müdürlüğü ve Hendek Muhtarlar Derneği ile gerçekleştirdikleri seminer ve etkinlikler sona erdi.

Hendek ilçemizin mahallelerinde planlanan eğitim faaliyetlerini alanında uzman olan eğitimciler; fındık araştırmacısı, Giresun Fındık enstitüsünde çalışmalar yapmış olan Ziraat Mühendisi Ahmet Elevli ve Ömür Duyar gerçekleştirdi.

Hendek Kocatöngel, Kazımiye, Göksu, Dikmen, Sümbüllü, Hüseyin şeyh mahallelerinde yoğun katılımla eğitimler tamamlandı.

Fındık tarımı verimliliğini arttırmayı amaçlayan budama, gübreleme, toprak analizi ve zararlılarla mücadele konularında Hendek fındık üreticileri bilgilendirildi.

Projenin ilk adımı ve farkındalık oluşturma adına amaçlanan faaliyetimize gösterilen ilgi açılacak kurslar ve etkinliklere umut olmuştur.

Bu amaçla en uzak mahallelerimiz dâhilinde ilçemizin tamamının bu alandaki taleplerini karşılamak üzere hazırlık ve çalışmalarımız devam edecektir.

Projemizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kişilere Hendek Halk Eğitimi Merkezi olarak teşekkür ederiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184