Gaffar Okkan Kabri Başında Anıldı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan şehadetinin 18. yılında Hendek’te kabri başında anıldı.



Diyarbakır'da uğradıkları saldırıda 5 silah arkadaşıyla Şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 18. yılında Hendek’te kabri başında anıldı.
Hendek Aile Kabristanlığında bulunan Şehidin kabri başında düzenlenen törene, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı,  Okkan’ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, Ablası Sebahat Arslan, Gülsüm Özgen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın öz geçmişi okundu.
Şahadet mertebesi bir müminin bu dünyada ulaşılabileceği en yüksek makamdır

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Şehit Emniyet Müdürümüz bilindiği üzere bundan 18 yıl önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürütürken 24 Ocak 2001’de terör örgütleri tarafından haince pusuya düşürülerek 5 silah arkadaşıyla birlikte şehit edilmişlerdir. Bu durum başta kıymetli ailesi olmak üzere sevenlerini ve tüm Türkiye’yi hüzne boğmuştur. Bizler inanmış ve iman etmiş insanlarız. Şahadet mertebesi bir müminin bu dünyada ulaşılabileceği en yüksek makamdır. Ebedi alemde ise en büyük rütbenin peygamberlikten  sonra  şehitlik olduğu belirtilmiştir. Rabbim vatanımızı böldürtmesin, ezanımızı gök kubbeden dindirtmesin, bayrağımızı semalardan indirtmesin diyor sizleri tekrar saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum dedi.
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın devre arkadaşı, Mustafa Acar da törende bir konuşma yaparak, Okkan ile anılarını yadederek, tüm şehitlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diledi.
Şehitlerimiz bugün bizlere sağlanan bu güzel ortamın kahramanlarıdır

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İnsanı kıymetli kılan ona yakışan çok güzel seciyeler vardır. Bunlardan bir tanesi olan vefa duygusunun bugün burada çok güzel bir örneğini görüyoruz. 18 Yıl önce şehit verdiğimiz Ali Gaffar Okkan’a duyulan vefayı, arkadaşlarıyla, ailesiyle, hemşerileri ile birlikte burada getirmiş oluyoruz. İnanıyorum ki bu duyguya en güzel örneği ile layık olan aziz şehidimiz, müdürümüz Ali Gaffar Okkan’dır.  Eğer bu topraklar üzerinde bizler huzur içerisinde yaşıyorsak, minarelerde ezanlarımız, gönderlerde de bayraklarımız var ise bunu biz şehitlerimize borçluyuz. Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar, Dumlupınar’dan 15 Temmuz’a kadar, terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimize kadar bütün şehitlerimiz bugün bizlere sağlanan bu güzel ortamın kahramanlarıdır.

Onlara millet olarak çok büyük bir minnet borcumuz var. Allah hepsine rahmet eylesin. İnanıyorum ki onların açmış olduğu yolda, onların uğruna verdikleri canın karşılığı olarak bu milletin evlatları da o mukaddes duygulara her zamankinden daha fazla sahip çıkacaktır. Onlara layık olduğunu gösteren bir millet olarak arkasından gelenler ile aynı duyguları yaşatacaklardır. Başta, Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan olmak üzere tüm şehitlerimizi ve şehit olmaya hazır olduğunu gösteren gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum dedi.
Karanfil bırakarak fırınziyareti yapıldı

Konuşmaların ardından, Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Duanın ardından Okkan Ailesi ve protokol üyeleri, Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı.

Anma programı sonrası protokol ve programa katılan misafirlere Gaffar Okkan’ın Ailesine ait olan fırında ikramlar yapıldı.
Gaffar Okkan Cami Açıldı

Protokol üyeleri ve misafirler daha sonra Hendek Tepecik Mahalesinde Hayırsever 
İşadamı Erkan Albayrakoğlu tarafından yapımı tamamlanan ve Şehit Ali Gaffar Okkan ismini verdiği Camii açılış törenine katıldı.
Açılış töreni öncesinde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve edilen Dua'ların ardından Protokol üyeleri tarafından Camii açılışı gerçekleştirilerek Tepecik Şehit Ali Gaffar Okkan Camii ibadete açıldı.
Açılış töreninin ardından misaflere çeşitli ikramlarda bulununlasının ardından program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2019, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184